Waarom ben ik eigenlijk ZRA geworden?
28 januari 2019

Ik schreef laatst in mijn blog dat ik Frans gestudeerd heb. Hoe kom ik er dan eigenlijk bij om zelfstandig reisadviseur te worden?

Toen ik op de middelbare school moest kiezen voor een vervolgstudie, wilde ik graag toerisme gaan doen. Dit trok mij al heel lang, maar door omstandigheden heb ik toch voor Frans gekozen (Romaanse Talen & Culturen in Nijmegen). Een hele leuke studie, maar uiteindelijk niet de studie die helemaal bij mij paste. Ik heb tijdens mijn studie al besloten dat ik het toerisme in wilde, op wat voor manier dan ook.

Dit bleek uiteindelijk wat lastiger dan gedacht, omdat je er natuurlijk wel een opleiding voor nodig hebt. Nadat ik mijn bachelordiploma haalde (2012) besloot ik een thuisstudie te gaan volgen, SEPR – Verkoper Reizen. Ook heb ik daar zelf een stage bij gezocht, wat nog wel een hele uitdaging bleek te zijn omdat ik geen voltijdstudent was. Maar ik heb volgehouden en in 2013/2014 heb ik stage gelopen op een reisbureau. Hier kwam ik erachter dat de reiswereld inderdaad echt heel erg bij mij past!

Maar dan… In 2014 kreeg ik onze oudste dochter, dus lag de focus even ergens anders. Ondertussen was ik aan het werk in een hele andere branche (ik werkte in de huiswerkbegeleiding bij Studiekring) en had ik vrijwel geen ervaring in de reiswereld… Hoe pak je zoiets aan? Ik had al wat sollicitaties verstuurd, maar ik kreeg elke keer de opmerking dat ik geen ervaring had en ook nog geen diploma. Daar kon ik niet veel tegenin brengen… In januari 2016 heb ik een redelijk rigoureuze stap gezet en heb ik mijn baan opgezegd. De thuisstudie moest ik nog afronden en ik had het gevoel dat mijn werk in de huiswerkbegeleiding mij tegenhield van wat ik echt wilde doen. Het was een enge stap, want ik had geen flauw idee of het opzeggen van mijn baan mij zou brengen wat ik graag wilde…

Dubai – maart 2016

Eind februari had ik mijn laatste werkdag bij Studiekring en begin maart ging ik met Martijn een paar dagen naar Dubai. Hij moest daar naartoe voor zijn werk en ik mocht met hem mee. En daar kreeg ik mail van Personal Touch Travel. Dat ik ooit interesse had getoond in de organisatie, maar dat ik toen nog niet voldeed aan de eisen die ze stellen. En dat ze nu een opleiding hadden ontwikkeld voor mensen die heel enthousiast zijn over de reiswereld, maar hier nog geen/niet zoveel ervaring in hebben. Of ik interesse had? Het werd me nu dus gewoon voor mijn voeten neergelegd, nog geen week na mijn laatste werkdag, ik hoefde het alleen maar op te pakken! Mijn gedachten vlogen alle kanten op. Kan ik dat wel? Dan word ik zzp-er terwijl ik altijd heb gezegd dat ik geen eigen bedrijf wilde… Maar deze kans is eigenlijk te mooi om waar te zijn… Martijn hoefde me nog net geen koud glas water in mijn gezicht te gooien, want hoe dom zou het zijn om deze kans te laten liggen?!

Yes, mijn diploma!

Zondagavond kwamen wij terug uit Dubai en maandagochtend heb ik direct mijn CV ingestuurd. Een uur later had ik Saskia aan de telefoon en 3 dagen later zat ik in Den Haag op het hoofdkantoor. Ik kreeg veel informatie en het voelde direct goed. Ik heb het voor de vorm nog overlegd thuis, maar de maandag na het weekend heb ik gebeld dat ik het zou doen. 2 maanden later (in mei 2016) heb ik mijn SEPR-diploma gehaald. Eind mei heb ik de verkorte opleiding gevolgd en kon ik aan de slag als zelfstandig reisadviseur. We zijn nu ruim 2,5 jaar verder en ik heb nog nooit spijt gehad van deze beslissing! Ik mag de mooiste vakanties samenstellen, ik volg workshops die voelen als een uitje en eigen baas zijn bevalt me stukken beter dan ik ooit voor mogelijk had gehouden!

“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken!”

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Vind de stem van je hart en volg je dromen

Vind de stem van je hart en volg je dromen

Vind de stem van je hart en volg je dromen Dit is de titel van mijn verhaal. Het verhaal dat Arianne Wennekes voor mij opschreef, naar aanleiding van een lang gesprek dat wij hebben gehad. Ik vertelde over mijn leven, zij schreef alles op. In mijn woorden, maar dan...

Celebrate 2020!

Celebrate 2020!

Sinds begin juli ben ik lid van de Focus Club. Deze super leuke club heeft Kim van Ontdek je bestemming opricht en het doet precies wat de naam doet vermoeden: Het brengt focus aan in de dingen die je doet! We hebben in het afgelopen jaar hele interessante sessies...

Waarom ik soms toch verdrietig en boos ben…

Waarom ik soms toch verdrietig en boos ben…

Disclaimer: Ik moet even stoom afblazen 😉  Lees je liever een verhaal over hoop en kansen, lees dan alleen de laatste alinea! #stoomuitmijnoren 😉 Half november. 8 maanden na de start van de coronacrisis. Dat wat niemand ooit voor ogen had gehouden gebeurde tóch,...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.