Puglia

Puglia wordt ook wel de hak van de laars genoemd; het is het meest zuidelijke puntje van Italië. De omgeving is prachtig en je kunt hier goed wandelen of fietsen. Anders dan de rest van Italië, vind je in Puglia geen bergen. De wijngaarden vind je voornamelijk tussen de olijfgaarden met oneindig veel olijfbomen.

Alberobello

Zorg dat je dit bijzondere dorpje vroeg bezoekt, want in de middag is het er erg druk. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst dankzij de vele “trulli”: traditionele ronde huisjes met bijzondere puntdakjes. Ga voor een heerlijke lunch net buiten het centrum op zoek naar een restaurantje; net zo lekker, maar veel leuker voor je portemonnee.

Lecce Puglia

Grotta Palazzese

Dit restaurant, gelegen in een grot, vind je in Polignano a Mare. Je hebt een prachtig uitzicht over de helderblauwe zee; dineren op een unieke locatie! Het is niet het meest goedkope restaurant, dineren doe je hier voor ongeveer 200 euro per persoon, maar het is een bijzondere ervaring. De wijnen die geserveerd worden passen uitstekend bij de gerechten; een mix van de Italiaanse keuken en zeevruchten. Ben je vegetariër? Ook dan kun je hier terecht. Reserveer wel op tijd; het zit snel vol!

Otranto

In Otranto vind je voor ieder wat wils; van culturele en historische bezienswaardigheden tot witte zandstranden. Maak hier een mooie fietstocht en bezoek de Kathedraal van Otranto. Deze kathedraal heeft over een lengte van meer dan 50 meter een vloermozaïek liggen, wat je als een soort boek kunt lezen. Het vertelt over legenden en over scènes uit de Bijbel. Een paar 100 meter verderop vind je de Torre Matta. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en de zee.

INSPIRATIE

Blogs over Puglia

Ik neem je mee op reis – Puglia deel 2

Ik neem je mee op reis – Puglia deel 2

Vorige week hebben we al een mooi stukje van Puglia “gezien”. Maar deze regio heeft nog veel meer te bieden! Vandaag gaan we nog een stukje zuidelijker en “bezoeken” we nog een paar mooie steden in Puglia. Ga je weer mee op reis? Vergeet onderweg niet te genieten en...

Ik neem je mee op reis – Puglia

Ik neem je mee op reis – Puglia

“Ik neem je mee, neem je mee op reis” – Gers Pardoel We kunnen niet op reis. We zitten thuis en dit zal helaas nog wel even zo blijven. Daarom neem ik je mee op reis! In het kader van "Dream now, travel later", want wegdromen kan uiteraard altijd. Óók vanaf de bank of...

INSPIRATIE

ANWB reisgids Puglia

Verken het Italiaanse Puglia op een andere manier met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Puglia! Natuurlijk mag je bezienswaardigheden zoals de kathedraal in Trani en het stadje Polignano a Mare met zijn steile klippen niet missen, maar ga ook eens van de gebaande paden en ga zee-egels proeven in de Marina di Ostuni, slenter langs het uitgestrekte kiezelstrand van Spiaggia di Vignanotica of maak een reis door de oudheid in het Museo Archeologico in Taranto. Deze reisgids biedt naast praktische tips over routes, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door het land. De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je vakantie door Puglia.