Ik neem je mee op reis – Puglia deel 2
29 april 2020

Vorige week hebben we al een mooi stukje van Puglia “gezien”. Maar deze regio heeft nog veel meer te bieden! Vandaag gaan we nog een stukje zuidelijker en “bezoeken” we nog een paar mooie steden in Puglia. Ga je weer mee op reis? Vergeet onderweg niet te genieten en om je heen te kijken, want de natuur is heel anders dan je verwacht van Italië. Geen heuvels met wijngaarden, maar wel oneindig veel olijfbomen. Uiteraard zijn er wel wijngaarden, maar deze vind je voornamelijk tussen de olijfgaarden. Spot je ook een aantal trulli? Deze worden gebruikt als woning door landarbeiders, maar veel van deze trulli zijn overnachtingsmogelijkheden voor toeristen.

Olijfbomen

Locorotondo

We zijn vorige week gestopt in Alberobello. Vandaag gaan we naar een stad iets verderop gelegen: Locorotondo. Dit wordt ook wel gezien als een van de mooiste stadjes in Italië; zeker een bezoek waard! Je kunt je vermaken in de smalle straatjes waar je elke keer weer nieuwe en verrassende gebouwen tegenkomt. Ben je in Puglia om te genieten van de lekkere wijnen? Ga dan vooral naar I Pastini, iets ten zuiden van Locorotondo. Er komen veel rode wijnen uit Italië, maar bij I Pastini zijn ze gespecialiseerd in het maken van heerlijke witte wijnen. Je kunt hier uiteraard ook een rondleiding krijgen.

Locorotondo

Brindisi; Griekse en Romeinse geschiedenis

Vanuit hier rijden we naar Brindisi; een stad met een rijke geschiedenis. Helaas zijn veel historische gebouwen verwoest door een aardbeving (in het jaar 1456) en door een bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Toch is de stad nog steeds een bezoek waard. Je vindt er onder andere een indrukwekkende kathedraal met een hele oude mozaïekvloer, het Zwabisch Kasteel (900 jaar geleden gebouwd met materiaal van nog oudere gebouwen) en een belangrijk symbool van de stad: de Colonne Terminali della Via Appia. Een Romeinse zuil die je bovenaan een lange trap vindt. Er was een tweede zuil, die bijna 500 jaar geleden ingestort is. De overblijfselen hiervan vind je in Lecce, dus na ons bezoekje aan Brindisi gaan we op weg naar deze stad!

Brindisi

Lecce

 

We rijden in een half uurtje naar het zuidoosten, naar de stad Lecce. Hier vind je de barocco leccese-stijl; unieke 17e eeuwse barokke architectuur. Naast deze barokke bezienswaardigheden vind je ook een Romeins amfitheater en – als goed bewaard geheim tussen de kleine straatjes – een bijzonder Romeins Theater. Het oude stadscentrum is echt een bezoek waard, je kunt hier heerlijk rondlopen.

Lecce

Otranto

 

Als laatste stop gaan we naar het meest oostelijk gelegen stadje van Italië: Otranto. Hier vind je voor ieder wat wils; van culturele en historische bezienswaardigheden tot witte zandstranden. Wij maken een mooie fietstocht en zien onder andere het Kasteel van Otranto. Dit deed vroeger dienst als verdediging van de stad. Ook de Torre Matta maakt deel uit van dit verdedigingsmechanisme. Nu heb je vanaf deze toren een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Beiden zijn zeker een bezoek waard!

Otranto

Ik hoop dat je genoten hebt van de rondleiding door Puglia. Uiteraard is er nog veel meer te zien en te bezoeken. Mocht je nog vragen hebben over Puglia, laat het mij vooral weten! Ik hoop dat we snel weer mogen en kunnen reizen, dan gaan we ook in het echt genieten van alles wat deze mooie streek te bieden heeft.

 

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Iets ten zuiden van Dieren vind je Domein Hof te Dieren, wijngaard. Een plek waar passie en vakmanschap samenkomen, dat merk je meteen wanneer Youp Cretier begint te vertellen over zijn wijngaard. Net ten oosten van de Veluwe biedt deze wijngaard een heerlijke plek...

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Wijn is echt niet alleen maar goed als het uit Frankrijk of Italië komt… In Nederland hebben wij namelijk ook mooie wijngaarden en geweldige wijnhuizen waar heerlijke wijn gemaakt wordt! Vorig jaar zijn we met een bus naar Hof van Twente geweest. Er waren meerdere...

Nieuwe stappen

Nieuwe stappen

Op mijn social media heb ik afgelopen weken mijn nieuwe stappen gedeeld, maar ik zag dat ik dat hier nog niet gedaan heb. Hierbij dus een korte update van de nieuwe stappen die ik (zelf, maar ook binnen mijn bedrijf) in de afgelopen tijd heb gezet! Personal Touch...

2 Reacties

 1. Sophie

  Klinkt als een hele mooie regio waar ik zeker een keer naar toe wil!

  Antwoord
  • LauraW

   Dat snap ik Sophie! Laten we hopen dat we binnenkort weer “echt” kunnen reizen, zodat we deze mooie regio’s met onze eigen ogen kunnen zien. Fijn weekend!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.