Ik neem je mee op reis – Puglia
22 april 2020

“Ik neem je mee, neem je mee op reis” – Gers Pardoel

We kunnen niet op reis. We zitten thuis en dit zal helaas nog wel even zo blijven. Daarom neem ik je mee op reis! In het kader van “Dream now, travel later”, want wegdromen kan uiteraard altijd. Óók vanaf de bank of vanuit de tuin!

Puglia

Vandaag gaan we naar Puglia – Italië. Je kunt hier prachtig wandelen of fietsen, de omgeving is echt prachtig. Ook is het eten en drinken van hoogstaande kwaliteit: Geniet hier van een lekker glas wijn en de heerlijke specialiteiten die Puglia rijk is. Slapen kan in veel verschillende accommodaties: van 5-sterrenhotels tot agriturismo en van een eigen huis op het platteland tot een kleinschalige bed & breakfast.

Bari Puglia

Bari Puglia

Bari

We vliegen naar Bari, de hoofdstad van Puglia. Puglia wordt ook wel “De hak van de laars” genoemd. Wanneer we landen zien we de zee en als we uitstappen voelen we de warmte, we worden verwelkomd met een glimlach!

We maken een mooie wandeling door Bari. Het oude stadscentrum, ook wel bekend als Bari Vecchia, is prachtig. Een gezellige binnenplaats, kleine steegjes en prachtige kerken. Je vindt hier onder andere de basiliek van Sint Nicolaas, waar de resten van de goedheiligman te “bewonderen” zijn. Wanneer je van de zee houdt ben je in Puglia aan het goede adres, aan de noordkant vind je de Adriatische zee. In de haven van Bari zie je veel gekleurde visserbootjes. Ook is er altijd bedrijvigheid – Bari is een transportknooppunt voor andere locaties in Europa – en kun je hier genieten van verse vis. Genieten aan zee en in het zonnetje, wat wil je nog meer?

Polignano a Mare

We laten Bari achter ons en gaan met de trein, in een ritje van nog geen half uur, vrijwel langs de kust naar Polignano a Mare.

Polignano a Mare

Polignano a Mare

Het stadje is gebouwd op steile kliffen. Ben jij een “dare devil”? Je kunt hier van 27 meter hoge rotsen de zee in duiken! We dineren vanavond Grotta Palazzese, een restaurant gelegen in een grot. Wat een geweldige ervaring! We genieten van de heerlijke wijnen die perfect passen bij het eten. Puglia is sowieso een prachtige streek waar heerlijke wijnen vandaan komen, dus houd je vooral niet in met het proeven van de verschillende wijnen. Puglia wordt gezien als een van de meest productieve wijnstreken van Italië. Veel rode wijnen worden gemaakt van de Primitivo druif. Maar er wordt niet alleen rode wijn gemaakt, ook witte wijnen van onder andere de Fiano druif komen uit Puglia. Geniet je al een beetje mee?

Alberobello

We rijden iets meer naar het zuiden, het binnenland in. Op naar Alberobello! Alberobello is erg toeristisch, dus we gaan hier mooi op tijd naartoe. Wanneer je in de middag naar dit prachtige plaatsje gaat, kun je over de mensen lopen… Het dorpje staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst dankzij de vele “trulli”: traditionele ronde huisjes met bijzondere puntdakjes. Het is zelfs mogelijk om een van de vele trulli te overnachten! We besluiten hier te gaan lunchen, maar dat doen we niet in de hoofdstraat. Wanneer je iets verder het dorpje inloopt kun je ook heerlijk lunchen. En dat voor een veel leukere prijs!

Trullo Alberobello

Trulli Alberobello

Puglia is prachtig, je kunt je hier prima weken vermaken. De volgende keer neem ik jullie verder mee op reis door deze prachtige regio!

Ben jij al eens in Puglia geweest? Wat vond je ervan en wat zijn jouw tips?

 

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Iets ten zuiden van Dieren vind je Domein Hof te Dieren, wijngaard. Een plek waar passie en vakmanschap samenkomen, dat merk je meteen wanneer Youp Cretier begint te vertellen over zijn wijngaard. Net ten oosten van de Veluwe biedt deze wijngaard een heerlijke plek...

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Wijn is echt niet alleen maar goed als het uit Frankrijk of Italië komt… In Nederland hebben wij namelijk ook mooie wijngaarden en geweldige wijnhuizen waar heerlijke wijn gemaakt wordt! Vorig jaar zijn we met een bus naar Hof van Twente geweest. Er waren meerdere...

Ondernemen vanuit zielsmissie

Ondernemen vanuit zielsmissie

De afgelopen maanden was het hier stil. Eind april ben ik begonnen met mijn nieuwe freelanceklus bij Bookabus en dat vergt tijd en energie. Nieuwe dingen leren, ineens weer ‘voor een ander’ aan het werk zijn. Inmiddels ben ik 2 maanden onderweg en kan ik oprecht...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.