Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland
11 juli 2023

Iets ten zuiden van Dieren vind je Domein Hof te Dieren, wijngaard. Een plek waar passie en vakmanschap samenkomen, dat merk je meteen wanneer Youp Cretier begint te vertellen over zijn wijngaard. Net ten oosten van de Veluwe biedt deze wijngaard een heerlijke plek van rust, perfect om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Dagtocht 30 september

En dat is precies wat wij op zaterdag 30 september gaan doen. Op miniwijnreis naar Domein Hof te Dieren, wijngaard! De zomervakantie ligt eind september alweer even achter ons, hoe fijn is het dan dat er een dagje weg op het programma staat? Onze dagtocht begint met een comfortabele busreis. Je stapt op in Wijhe, Olst of Deventer. Vanuit daar gaan we door naar Dieren. Onderweg kun je genieten van het prachtige landschap en alvast in de stemming komen voor de middag die komen gaat. Bij aankomst word je hartelijk verwelkomd door Youp.

We starten de middag rond 12u met een heerlijke lunch. Het ontdekken van de wijngaard en het luisteren naar de passie van Youp voor zijn vak gaat stukken beter met een volle maag 🙂 De lunch is op verzoek vegetarisch mogelijk. Voor de vleeseters: helaas worden er geen kroketten geserveerd 😉 Na de lunch ontdekken we het wijndomein en kunnen we Youp alles vragen over de geschiedenis van de wijngaard, het proces van het wijnmaken, de verschillende druivenrassen en alle andere wijn(gaard)gerelateerde vragen die je hebt.

Een van de hoogtepunten van de dag is ongetwijfeld de wijnproeverij. Hoe fijn is het om de wijn te proeven die hier ook gemaakt is! En heb je vragen over de wijn? Ook hier geldt: je mag Youp er alles over vragen. Want wie vertelt er nu beter over de wijngaard en de wijn dan de wijnmaker zelf? Na ongeveer 3 uur gaan we vol inspiratie en met lekkere wijnen weer naar huis.

Dagtocht Domein Hof te Dieren, wijngaard

Inschrijven

Heb jij zin in een laagdrempelige miniwijnreis? Ga dan op 30 september mee naar domein Hof te Dieren, wijngaard. Inschrijven kan via deze link. De dagtocht is geschikt voor alle soorten wijnliefhebbers. Heb jij nog vragen over deze dag? Stuur mij dan vooral een mail.

Note: deze dagtocht gaat door bij minimaal 30 aanmeldingen. Uiteraard houden wij je per mail op de hoogte.
Om deel te nemen dien je minimaal 18 jaar oud te zijn.
Wil jij niet mee met de bus omdat je ergens anders woont, maar wil je in Dieren wel aansluiten voor de lunch, de rondleiding en de wijnproeverij? Stuur mij even een mail, dan denk ik met je mee!

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Wijn is echt niet alleen maar goed als het uit Frankrijk of Italië komt… In Nederland hebben wij namelijk ook mooie wijngaarden en geweldige wijnhuizen waar heerlijke wijn gemaakt wordt! Vorig jaar zijn we met een bus naar Hof van Twente geweest. Er waren meerdere...

Interview met… Ilse Visscher van wijngaard Hof van Twente

Interview met… Ilse Visscher van wijngaard Hof van Twente

Het is alweer even geleden, maar op zaterdag 24 september 2022 zijn we met een supergezellige groep met de bus naar Wijngaard Hof van Twente geweest. Wat begon als 'een leuk idee', werd een supergezellige en inspirerende miniwijnreis naar het altijd mooie en gezellige...

Ondernemen vanuit zielsmissie

Ondernemen vanuit zielsmissie

De afgelopen maanden was het hier stil. Eind april ben ik begonnen met mijn nieuwe freelanceklus bij Bookabus en dat vergt tijd en energie. Nieuwe dingen leren, ineens weer ‘voor een ander’ aan het werk zijn. Inmiddels ben ik 2 maanden onderweg en kan ik oprecht...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.