Loire

De Loire streek is uiteraard bekend van de prachtige kastelen die je er kunt vinden. Wist je dat de rivier de Loire de langste rivier is van Frankrijk en dat deze rivier zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat?
Zelf heb ik het geluk gehad dat ik 5 maanden heb mogen studeren in de Loire – in Angers. Deze prachtige streek heeft een bijzondere plek in mijn hart!

Kastelen

In de Loire vind je prachtige kastelen. Bezoek bijvoorbeeld een van de mooiste en grootste kastelen van deze streek: Kasteel Chambord. Binnen vind je meer dan 400 vertrekken, buiten kun je de kasteeltuin en het bos bezoeken.

Angers en omgeving

Weinig mensen zullen de omgeving van Angers bezoeken wanneer ze naar de Loire gaan, maar dit is echt een prachtig stukje Frankrijk! De stad Angers is zeker een bezoek waard. Ga via Chateau Brissac naar Saumur, maar vergeet bij dit kasteel geen wijnproeverij te doen voordat je verder rijdt. In en om Saumur vind je hele mooie wijngaarden en heerlijke wijnen. Wil je even wat anders dan wijn? Bezoek dan “Carré Cointreau”, het Cointreau museum in Saint-Barthélemy-d’Anjou.

Bijzondere rondleidingen door wijnkelders

Fietsen door de wijngaarden, met een “gewone” fiets of een e-bike… Wist je dat het zelfs mogelijk is om een rondleiding door wijnkelders en wijngaarden te doen op een segway? Het is ook mogelijk om deze te combineren met een wijnproeverij. Zo maak je op een andere manier kennis met de wijngaarden! Wil jij het Loiredal beter leren kennen? Met deze reisgids ontdek je de plekjes waar de meeste toeristen aan voorbij lopen:

 

 

INSPIRATIE

Blogs over Loire

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

INSPIRATIE

ANWB reisgids Loiredal

Verken het Loiredal op een andere manier met de compleet vernieuwde ANWB Ontdek reisgids Loiredal! Natuurlijk mag je steden zoals Bourges en Nantes niet missen, maar ga ook eens van de gebaande paden af en ontdek de Loire op de fiets of wandel een stuk van de Sint-Jacobsroute door Lavardin. Deze reisgids biedt naast praktische tips over campings, routes, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door de streek. De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. 

REIZEN

Ga mee op wijnreis naar Loire

Met deze individuele wijnreis in de Loire maak je kennis met dit mooie (wijn)gebied. Aangezien het een individuele reis is, heb je alle vrijheid om de dagen in te delen zoals jij wenst. Er is daarom geen vast programma. Wil je extra tips of suggesties voor jouw reis? Dat kan uiteraard altijd!