Piemonte

Letterlijk betekent de naam van deze streek in het noordwesten van Italië “aan de voet van de bergen”. De hoofdstad is Turijn, een stukje Frankrijk in Italië. In deze streek kent men geen haast, hier wordt het goede leven gevierd. Dit uit zich in vele feesten, het heerlijke eten (de witte Alba-truffel komt hier vandaan) en natuurlijk de heerlijke wijnen. Het landschap heeft voor ieder wat wils. De accommodaties lopen hier uiteen van gezellige jeugdherbergen tot luxe hotels. Of overnacht je liever op de boerderij?

Turijn

Turijn is na Milaan de grootste stad in Noord-Italië. Juist omdat het nog een redelijk onbekend – en daarom veel minder druk – stukje Italië is, is Turijn een bezoek waard. Er zijn weinig hoge gebouwen, veel barokke palazzo’s en je vindt er mooie hedendaagse kunst. Turijn blinkt nergens in uit, als je het vergelijkt met Milaan en Rome, maar heeft wel van alles wat. Je kunt er bijvoorbeeld ook heel goed winkelen en heerlijk eten en drinken!

Turijn
Langhe

Langhe

Ben je een fijnproever? Dan raad ik je aan om de streek de Langhe te bezoeken; het culinaire hart van de Piemontese keuken. Vooral in de herfst kun je hier lekker eten; paddenstoelen, truffels en wild. Je kunt hier ook genieten van de heerlijkste wijnen; onder andere Barolo en Barbaresco komen hier vandaan, uit de gelijknamige gemeenten. Al ver voor Christus werd er in Piemonte wijn geproduceerd, dus ze weten hier wat ze doen!

Fiera nazionale del Tartufo Bianco

De bekende witte truffel komt uit de Piemonte, uit het plaatsje Alba. Elk jaar in oktober en november vindt hier in het weekend het truffelfestival plaats. De Alba truffel wordt wel gezien als de meest bekende en meest kostbare truffel onder de truffels. Tijdens dit festival worden onder andere de eerste truffels gecontroleerd voordat ze de verkoop in gaan. Ook kun je wijnproeverijen bijwonen, zijn er meerdere markten en kun je exclusief dineren. Op de website van Fiera del Tartufo vind je meer informatie.

 

INSPIRATIE

Blogs over Piemonte

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

INSPIRATIE

Proef Piemonte

Wil je meer lezen over Piemonte? Sinds 2014 wonen Michael en Fijtje Lothmann in Piemonte. Deze gids staat vol met hun persoonlijke tips over Slow Food streek Piemonte