Westkaap

De Westkaap heeft de beste en meest beroemde wijngebieden van Zuid-Afrika. Wie heeft er niet gehoord van Stellenbosch, Paarl en Franschhoek? De wijngaarden en wijnhuizen in Zuid-Afrika liggen maximaal 100 kilometer van de kust; verder het binnenland in is het klimaat niet goed genoeg voor het verbouwen van wijn.

In de Westkaap kun je ook het prachtige Kaapstad bezoeken. Beklim jij de Tafelberg of breng jij een bezoek aan één van de townships?

Kaapstad

Kaapstad is samen met Bloemfontein en Pretoria een van de hoofdsteden van Zuid-Afrika. Breng een bezoekje aan het gezellige Waterfront, beklim de Tafelberg of ga net iets buiten Kaapstad naar Boulders Beach (met de vele pinguïns). Uiteraard kun je hier ook Robbeneiland bezoeken; Nelson Mandela heeft hier 18 jaar gevangen gezeten en je kunt zijn cel (nummer 46664) bekijken. Het is wel belangrijk om hier op tijd voor te reserveren, het is nog steeds een erg populaire excursie.
In Kaapstad en omgeving is zoveel te beleven, er is voor ieder wat wils!

In maart 2019 ben ik op uitnodiging van Ontmoet Zuid-Afrika in Zuid-Afrika geweest. Hieronder kun je mijn blogs lezen over dit fantastische land.

Lecce Puglia

Het “achterland” van Kaapstad: Stellenbosch en omgeving

Stellenbosch is het meest bekende wijncentrum van Zuid-Afrika. Je vindt hier veel oude “Kaaps-Hollandse” huizen, wat prachtige foto’s oplevert. Ook vind je in Stellenbosch een van de bekendste universiteiten van heel Afrika. Het bijzondere is dat hier nog in de Afrikaanse taal onderwijs wordt gegeven, terwijl er aan de meeste universiteiten in het Engels wordt gedoceerd.

Kom je hier echt voor de wijnen, dan kun je hier overnachten in een van de vele Estates in de omgeving van Stellenbosch. Breng ook een bezoek aan Paarl en Franschhoek. Daar waar een groot deel van de plaatsen “Nederlandse” namen hebben, kun je de naam van dit laatste plaatsje heel letterlijk nemen: dit is namelijk de plaats waar de Fransen zich vestigden. Ga je nog iets verder het binnenland in via Route 62, dan kom je in Robertson. Hier vind je ruim 50 wijnhuizen, keuze genoeg dus! Houd je van wat avontuur? Voor de afwisseling kun je hier op de Breederivier raften!

Route 62

Route 62 wordt ook wel de langste wijnroute ter wereld genoemd. Deze loopt van Kaapstad (Westkaap) helemaal naar Port Elizabeth (Oostkaap); een route van meer dan 800 kilometer een héél veel wijngaarden. Neem hier dan ook zeker de tijd voor. Maak hier stops in onder andere Montagu en Barrydale. In dit laatste plaatsje ligt “Ronnies sex shop”; anders dan de naam doet vermoeden is het een heel normaal wegrestaurant. Vrienden van Ronnie hebben ooit het woordje “sex” op de muur geverfd en nu is het het meest bezochte wegrestaurant langs de route. Breng ook een bezoek aan Oudtshoorn; dé struisvogelhoofdstad van de wereld.

INSPIRATIE

Blogs over Westkaap

Even bijkletsen!

Even bijkletsen!

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een blog heb gepost. Ik heb het heel druk gehad met andere (leuke!) dingen, waardoor ik geen tijd heb vrijgemaakt om een nieuwe blog te posten. Ik zal jullie vandaag meenemen in waar ik mee bezig ben geweest. Zuid-Afrika...

Kaapstad en de wijnlanden

Kaapstad en de wijnlanden

Vandaag mijn 2e blog over Zuid-Afrika! Zuid-Afrika is groot, heel erg groot. En in een kleine week kun je natuurlijk maar een heel klein deel van het land zien. Wij vlogen vanaf Schiphol, via Londen naar Kaapstad. Hier hebben we de eerste dagen doorgebracht....

Shamwari Private Game Reserve – Eastern Cape

Shamwari Private Game Reserve – Eastern Cape

Afgelopen week in Zuid-Afrika was geweldig! Ik kan er nog steeds niet de goede woorden voor vinden, maar ik ga het gewoon proberen. Vandaag wil ik jullie meenemen naar Shamwari Private Game Reserve, een reservaat in de buurt van Port Elizabeth. Wij zijn 2 nachten in...

Studiereis Zuid-Afrika – vertrek over 1,5 week!

Studiereis Zuid-Afrika – vertrek over 1,5 week!

Zoals jullie wellicht weten mag ik over 1,5 week, op uitnodiging van South African Tourism, mee op studiereis naar Zuid-Afrika! Het is voor mij een droom die uitkomt! Maar wat gaan we eigenlijk doen tijdens zo'n studiereis? Veel mensen denken dat ik heerlijk een...

INSPIRATIE

ANWB Extra Kaapstad

Beleef Kaapstad met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Kaapstad! De combinatie van strand, wijngaarden, wildparken zoala Tafelberg en trendy hotspots maakt Kaapstad de perfecte bestemming voor een leuke vakantie. De compacte ANWB Extra reisgids Kaapstad biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Neem de stoomtrein naar Simon’s Town, zwem in de zee-zwembanden op het Kaapse Schiereiland of ga op safari in de wildparken Gondwana en Sanbona. Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan. ANWB Extra is de succesvolste reisgidsenserie van Nederland! Met meer dan 100 compacte gidsen biedt deze serie een reisgids voor nagenoeg iedere denkbare bestemming.