Even bijkletsen!
29 augustus 2019

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een blog heb gepost. Ik heb het heel druk gehad met andere (leuke!) dingen, waardoor ik geen tijd heb vrijgemaakt om een nieuwe blog te posten. Ik zal jullie vandaag meenemen in waar ik mee bezig ben geweest.

Zuid-Afrika

Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik in maart op uitnodiging van South African Tourism naar Zuid-Afrika geweest. Dit was maar een weekje, maar deze reis heeft veel in gang gezet en veranderd, in hele positieve zin!

Ik was al een tijdje aan het kijken wat ik nu precies wilde met mijn bedrijf. Ik ben nog steeds heel erg blij met de stap die ik ruim 3 jaar geleden heb gezet, maar in het afgelopen jaar ben ik op zoek geweest naar een leuke specialisatie binnen de reiswereld. En zoals het wel vaker gaat met dit soort dingen, het komt pas op je pad wanneer je er niet meer naar op zoek gaat.

Zuid-Afrika was een groot cadeau. 3 weken voor vertrek kwam er een plekje vrij en was ik de gelukkige die mee mocht. En daar vond ik een nieuwe passie; wijnreizen.

Wijnproeverij

Vorig jaar heb ik al een prachtige wijnreis door Frankrijk mogen samenstellen. Het samenstellen van deze reis wakkerde een klein vlammetje aan in mijn hart. Tijdens de reis in Zuid-Afrika zei mijn gevoel: dit is het, hier wil je meer mee doen!

In juni heb ik “de stoute schoenen aangetrokken” en ben ik naar de eigenaresse van de slijterij uit Olst (Annet) gestapt. Onze dochters zaten op dat moment bij elkaar in de klas, dus spraken we elkaar voor het eerst op het schoolplein. We hebben het plan gevat om een wijnproeverij te gaan organiseren. Tijdens deze avond zou Annet wat vertellen over de wijnen en zou ik de combinatie maken met de wijngebieden.

1,5 week later hebben we het de wereld ingegooid en 2 dagen later zat de eerste wijnproeverij vol… Dat hadden we niet verwacht! De tweede wijnproeverij was snel gepland en ook deze zat vol. Beide avonden waren een feestje!

Wijncursus

Zelf wist ik natuurlijk nog niet zoveel van wijn, behalve dat ik voornamelijk hou van witte wijn en niet zo van rood. Maar waarom? Geen idee! Ik besloot daar ook verandering in te brengen en heb mij aangemeld voor een introductiewijncursus, SDEN1 (wijnvignet). Vorige week heb ik hier 2 avonden cursus voor gehad en mijn examen gehaald met een 9. En dat smaakte naar meer…! Inmiddels heb ik mij ook aangemeld voor SDEN2 (wijnoorkonde) en start ik eind september met deze cursus!

Er zijn op dit moment dus een heleboel leuke ontwikkelingen binnen mijn bedrijf. Naast deze specialisatie ben ik ook nog druk met alle lopende aanvragen en ga ik daarmee, van achter mijn laptop, de hele wereld over. Daar geniet ik ontzettend van!

Ik geniet van mijn bedrijf, ik geniet van alle mooie dingen die ik kan en mag doen! En ik ga jullie proberen hierin mee te nemen 🙂

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Iets ten zuiden van Dieren vind je Domein Hof te Dieren, wijngaard. Een plek waar passie en vakmanschap samenkomen, dat merk je meteen wanneer Youp Cretier begint te vertellen over zijn wijngaard. Net ten oosten van de Veluwe biedt deze wijngaard een heerlijke plek...

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Wijn is echt niet alleen maar goed als het uit Frankrijk of Italië komt… In Nederland hebben wij namelijk ook mooie wijngaarden en geweldige wijnhuizen waar heerlijke wijn gemaakt wordt! Vorig jaar zijn we met een bus naar Hof van Twente geweest. Er waren meerdere...

Interview met… Ilse Visscher van wijngaard Hof van Twente

Interview met… Ilse Visscher van wijngaard Hof van Twente

Het is alweer even geleden, maar op zaterdag 24 september 2022 zijn we met een supergezellige groep met de bus naar Wijngaard Hof van Twente geweest. Wat begon als 'een leuk idee', werd een supergezellige en inspirerende miniwijnreis naar het altijd mooie en gezellige...

2 Reacties

 1. Kim

  Super tof, Laura! Wat een mooie specialisatie. En super dat je je hart volgt 🙂 Ik blijf je avonturen volgen. Liefs, Kim

  Antwoord
  • LauraW

   Wat een ontzettend lieve reactie, dankjewel Kim! 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.