Toscane

Toscane is een bekende bestemming voor een zomervakantie Er is voor ieder wat wils: mooie campings voor gezinnen, prachtige agriturismo’s voor de rustzoeker en de regio is werkelijk waar een walhalla voor kunstliefhebbers. Deze regio heeft maar liefst 7 kunststeden, waarvan de hoofdstad Florence misschien wel de meest bekende is. Ook in het voor- en najaar kun je deze regio heel goed bezoeken.

Florence

Florence is een van de meest bekende cultuursteden van Europa. Hier vind je de oorsprong van de renaissance. Bezoek onder andere het Uffizi museum, de kathedraal van Florence en het Palazzo Pitti; het paleis wat gebouwd is door een succesvolle koopman (Pitti), later tot de beroemde Medici familie behoorde en uiteindelijk het onderkomen werd van de Italiaanse koninklijke familie. Wandel ook langs de rivier de Arno en bezoek de bijzondere overdekte brug de Ponte Vecchio.

Lecce Puglia

San Gimignano

Deze oude historische stad staat bekend om de torens; ooit had het er 72, maar er zijn er nu nog “maar” 13 over. De oudste toren is La Rognosa. San Gimignano  is zeker een bezoek waard, maar het is – zeker in de zomer – wel heel erg toeristisch. Logisch: de kleine straatjes zijn autovrij en je kunt in de Via San Giovanni heerlijke streekproducten kopen.

Eilanden

Toscane heeft meerdere eilanden langs de kust. Vanuit Piombino kun je bijvoorbeeld met de ferry naar het eiland Elba. Dit eiland is vooral bekend als verblijfplaats van Napoleon, vandaar dat je op het eiland ook meerdere musea hebt die gewijd zijn aan Napoleon. Vanuit Porto Stefano gaat er een ferry naar het eiland Giglio. Je mag hier met de auto naartoe, maar je kunt je op het eiland ook prima met het openbaar vervoer verplaatsen. Hier kun je lekker wandelen en genieten op een van de mooie strandjes.

INSPIRATIE

Blogs over Toscane

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

INSPIRATIE

Reisgids Toscane & Florence

Wat & Hoe Stedentrip Toscane & Florence bevat de Top 10 hoogtepunten van Toscane & Florence, gedetailleerde uitklapkaarten en de beste hotspots voor je vakantie. Met alle informatie die je nodig hebt, plus insider tips voor overnachten, eten en uitgaan. Wat & Hoe Stedentrip Toscane & Florence is handzaam, compleet en betrouwbaar, ideaal voor je reis.