Bourgogne

De perfect onderhouden wijngaarden uit de Bourgogne produceren misschien wel de beroemdste wijnen ter wereld. De Bourgondische wijnmakers zijn vaak hele gewone mensen die hun gasten met open armen ontvangen. Laat je vooral niet afschrikken door de hoge kwaliteit en vaak ook de wat hogere prijzen van de wijnen, maar geniet hier vooral van de vriendelijke Bourgondische vignerons.

Beaune

Beaune is de wijnhoofdstad van de Bourgogne. Een wijnliefhebber is hier helemaal thuis: wijnproeverijen, winkels en wijnkelders in overvloed! Een aanrader om te bezoeken in Beaune is het musée du Vin de Bourgogne.

Bezoek ook L’Hotel Dieu (Hospices) de Beaune, bekend van alle bijzondere torentjes. Elke 3e zondag van november vindt hier het grootste wijnevenement van de Côte d’Or plaats; een wijnveiling voor het goede doel. Hiermee halen ze geld op voor medisch onderzoek.

Côte d’Or

In de wijngaarden van de Côte d’Or (goudkust) zijn 5 wijnroutes uitgezet die zowel te voet, met de fiets of per auto afgelegd kunnen worden. De bekendste van deze wijnroutes is de Route des Grands Crus. 

De Morvan

De Morvan is een prachtig natuurpark. Je vindt hier bergen, steile rotsen en diepe meren. Ga jij hier klimmen, mountainbiken of van de mooie natuur genieten? Je kunt hier uiteraard ook prachtig wandelen.

 

INSPIRATIE

Blogs over Bourgogne

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

INSPIRATIE

Bourgogne, wijn en weelde

Wil je nu al wegdromen en genieten van het leven als een Bourgondiër? Marion van Amelrooij heeft uit eigen ervaring een prachtig boek geschreven over de Bourgogne.