OP REIS

Individuele wijnreis Loire

Met deze individuele wijnreis in de Loire maak je kennis met dit mooie (wijn)gebied. Aangezien het een individuele reis is, heb je alle vrijheid om de dagen in te delen zoals jij wenst. Er is daarom geen vast programma. Wil je extra tips of suggesties voor jouw reis? Dat kan uiteraard altijd!

Zelf mocht ik in 2010 een half jaar in Angers, in de Loire studeren. Ik was 22 en nog helemaal niet bezig met wijn & reizen. Toch heb ik wel een heleboel gezien van dit mooie gebied, dat voornamelijk bekend staat om de vele kastelen. Maar naast kastelen heeft de Loire ook heel veel te bieden op het gebied van wijn. Tijdens deze vakantie met eigen vervoer kun je op jouw tempo de Loire, de kastelen en de wijnen ontdekken!

Overnachten: Le Haut des Lys, Villandry

 

Vanaf Utrecht is het ongeveer 750km naar Villandry, dat iets ten westen ligt van Tours. Je verblijft 6 nachten in Le Haut des Lys, een prachtige accommodatie. De familie heeft dit oude ziekenhuis helemaal omgebouwd tot een hotel. De kamers zijn modern, maar de charme en het klassieke van het gebouw is wel helemaal bewaard gebleven.

Le Haut des Lys ligt op een steenworp afstand van het Château de Villandry. Uiteraard is een bezoek aan dit prachtige kasteel inbegrepen in het arrangement.

Tips voor jouw reis

Tours

Tours staat bekend om de geschiedenis en de kunst. Een must om te bezoeken is de Cathédrale Saint-Gatien, een kathedraal in gothische stijl. Van buiten is het ontzettend imposant, maar ook binnen kun je mooie kunstwerken bezichtigen.

Ook Place Plumereau is een bezoekje waard, met alle gezellige terrasjes en prachtige historische gebouwen.

Wil je meer weten over Tours en de indrukwekkende geschiedenis van deze stad? Maak dan een wandeling met een tourguide. De tourguide weet veel en vertelt ontzettend enthousiast over de stad.

Angers

Angers wordt vaak overgeslagen, omdat het niet zo bekend is bij toeristen. Juist daarom is het ontzettend leuk om Angers te bezoeken! Het kasteel is misschien van buiten iets minder imposant dan bijvoorbeeld kasteel Chenonceau, maar binnen vind je een museum met de grootste en oudste wandtapijtencollectie ter wereld. Verder vind je ook in Angers mooie vakwerkhuizen, waaronder het ‘Maison d’Adam’.

Kastelen

De Loire staat bekend om de vele kastelen. Vroeger gingen de Franse koningen heel graag naar deze regio. Veel van de kastelen werden tijdens de 100 jarige oorlog als militaire forten gebouwd. Maar ook na de oorlog ging het bouwen van de kastelen door. Het resultaat? Ruim 80 kastelen die je in de Loire kunt bezoeken!

Tips:
– Château de Chenonceau
– Château Chambord
– Château d’Azay-le-Rideau
– Château d’Amboise
– Château de Saumur
– Château de Villandry (ticket is al inbegrepen in de reis)

Via bovenstaande links kun je direct een toegangsticket voor deze kastelen regelen, zodat je niet meer in de rij hoeft te staan en direct kunt doorlopen.

Wijn in de Loire

Al in de 6e eeuw werd er in Sancerre wijn gemaakt. In 1886 verwoestte de druifluis de wijngaarden en moest alles hersteld worden. Voorheen werd er voornamelijk rode wijn (pinot noir) geproduceerd, maar nu gingen de wijnbouwers over op sauvignon blanc. Toch worden er tegenwoordig op de oevers van de rivier de Loire veel verschillende wijnen gemaakt. Genoeg om te ontdekken en te proeven dus!

Wat ik mooi vind in de Loire? De wijnmakers zijn heel gastvrij. Ze vinden het geweldig als je hun wijnhuis bezoekt, hun wijnen proeft en de lekkerste wijnen mee naar huis neemt. Wat is jouw favoriet?

Inclusief

 • Zes overnachtingen inclusief een uitgebreid ontbijt
 • 1x 3-gangendiner in het hotel
 • 1x 3-gangendiner in restaurant Etappe
 • Gourmande
 • Entreeticket Château Villandry
 • 24 uur nood-assistentie

Reissom:

Vanaf €380,- per persoon

Exclusief

 • Vervoer naar en in Frankrijk

 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden (tenzij anders vermeld)

 • Lunches en diners (tenzij anders vermeld)

 • Reis- en annuleringsverzekering

 • City taks, ter plaatse in het hotel te betalen

 • Calamiteitenfonds, t.w.v. € 2,50 per reservering

 • Stichting Garantiefonds Reisgelden, € 5,- per persoon

 • Administratiekosten € 35,- per reservering

 

Meer informatie?

Neem via onderstaande gegevens contact met mij op voor meer informatie:

Emailadres: laura@wijnenreizen.nl
Telefoon: 06-42915755