Ondernemen vanuit zielsmissie
2 juli 2022

De afgelopen maanden was het hier stil. Eind april ben ik begonnen met mijn nieuwe freelanceklus bij Bookabus en dat vergt tijd en energie. Nieuwe dingen leren, ineens weer ‘voor een ander’ aan het werk zijn. Inmiddels ben ik 2 maanden onderweg en kan ik oprecht zeggen dat ik begin te landen én dat ik het werk heel leuk vind om te doen 🙂

Ondernemen vanuit zielsmissie

Maar er was nog een reden dat het stil was. Begin mei startte ik met het traject ‘Ondernemen vanuit zielsmissie’, van Carolien en Jolanda. Zoals zij zo mooi zeggen: met dit programma ga je leren om je sh*t op te ruimen. Zodat je precies weet wat jij wilt en hoe jij je leven en je bedrijf wil vormgeven.
Nu dacht ik dat ik al een aardig eind was met het opruimen van mijn sh*t. Maar daar ben ik van teruggekomen. Met ondernemen vanuit zielsmissie ben ik gedoken in mijn aangeleerde en belemmerende overtuigingen en gedachten. Wat is van mij en wat heb ik meegekregen? Waar sta ik achter en wat wil ik loslaten omdat het niet bij mij past?

Wat een reis is het tot nu toe geweest. Ik heb gelachen, ik heb gehuild (en veel…!), ik ben er zelfs ziek van geweest. Nog steeds sta ik ’s ochtends regelmatig misselijk op, of word ik misselijk door bepaalde gebeurtenissen. Maar ik ben zo blij dat ik met deze reis ben begonnen, hoe heftig het soms ook is.

Want waarom doe ik wat ik doe? En wat is het wat ik hier te doen heb? Waarom ben ik begonnen met Wijn & Reizen? En is dat wel wat IK in the end wil doen? Zoals Pia Douwes zong: ‘mijn leven is van mij!’ Dus wil ik graag mijn waarheid leven!

Ik wil jullie vandaag een klein beetje meenemen op mijn reis en ik wil met jullie delen waarom ik Wijn & Reizen ben gestart. Ja, ik houd van wijn en van reizen. Maar waarom dan? Wat is de dieperliggende laag eronder?

Waarom reizen?

Reizen en op vakantie gaan vind ik al zolang ik mij kan herinneren heerlijk. Maar waarom? Nieuwe culturen leren kennen, nieuwe plekken ontdekken, nieuwe mensen leren kennen… Maar als ik wat dieper graaf is er nog een belangrijkere reden: door te reizen stap ik even uit de werkelijkheid. Weg van het ‘moeten’, even uit de ‘ratrace’, ook wel genaamd ‘mijn leven’. De laatste weken vallen er steeds meer puzzelstukjes op zijn plek. Wil ik die ratrace wel? Of wil ik mijn leven heel anders inrichten? Ik weet het antwoord inmiddels wel en ik maak kleine stapjes die kant op. Ik wil mijn leven anders gaan leven. Niet meer moeten, altijd maar druk ervaren en continu een opgejaagd gevoel hebben. Dat ervaar ik op momenten al heel sterk en dat voelt ontzettend goed. Eerder was dat alleen op vakantie, nu ook op verschillende momenten wanneer ik thuis ben. Stapje voor stapje, want wat ik in deze (bijna… maandag is het zo ver ;-)) 35 jaar heb opgebouwd, dat heb ik niet in 8 weken opgeruimd. Stapje voor stapje 🙂

Waarom wijn?

Tsja, en waarom dan de wijn? Ik hou gewoon heel erg van eten en drinken 🙂 Eten en drinken associeer ik ook met gezelligheid. En wat ik bij het proeven van wijn (proeven, niet zuipen ;-)) heel mooi vind, is dat je echt bij het product stil staat. Wat zie je, wat ruik je, wat proef je? En waar komt dat dan vandaan? Ik vind het ontzettend gaaf dat je meerdere factoren weer tegenkomt in het eindproduct. Maar wat ik vooral mooi vind, is de passie van de wijnboeren. Zijn zij wijnboer geworden om 1 miljoen euro op de bank te hebben staan? Nee, zeker niet. Zij doen dit vanuit passie, de passie voor hun vak. Zij verzorgen met liefde de wijnstokken, doen meer dan hun best om de druiven goed te behandelen en maken met de grootste zorg de uiteindelijke wijn. Die passie vind ik geweldig. Wat een inspiratie! Zij doen wat zij hier te doen hebben. En ik? Ik voel mij thuis in een wijngaard. De rust, de ruimte, de geweldige uitzichten… Als ik daar rondloop ben ik gelukkig.

En als ík dan die verhalen weer verder mag vertellen… In combinatie met het geven van een mooie beleving, zodat ook jij even weg bent van al het moeten in deze wereld… Dan ben ik een gelukkig mens. Want dat is wat ik hier te doen heb. Dát is mijn zielsmissie!

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Iets ten zuiden van Dieren vind je Domein Hof te Dieren, wijngaard. Een plek waar passie en vakmanschap samenkomen, dat merk je meteen wanneer Youp Cretier begint te vertellen over zijn wijngaard. Net ten oosten van de Veluwe biedt deze wijngaard een heerlijke plek...

Korting in de webshop en wandelen voor de Hersenstichting!

Korting in de webshop en wandelen voor de Hersenstichting!

Hoppa, ik val maar meteen met de deur in huis: de komende weken is er veel korting in de webshop! Waarom dat is, leg ik vandaag uit 🙂 De Focus Club Als je mij al wat langer volgt, wellicht ook op Facebook en/of Instagram, dan weet je misschien dat ik al bijna drie...

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Wijn is echt niet alleen maar goed als het uit Frankrijk of Italië komt… In Nederland hebben wij namelijk ook mooie wijngaarden en geweldige wijnhuizen waar heerlijke wijn gemaakt wordt! Vorig jaar zijn we met een bus naar Hof van Twente geweest. Er waren meerdere...

2 Reacties

 1. Ellie Jelsema

  Dronken van geluk

  Prachtig gezegd! Ik ga in de toekomst vast nog een keer op wijnreis met jou.

  Ga vooral zo verder en dan worden we dronken van geluk! Daar is deze reis voor bedoelt! Denk je ook niet?

  Antwoord
 2. Han

  Wat een mooie ontwikkeling maak je door ga zo door. Leef je eigen leven zoals jij dat wil 👍

  Kun je trots op zijn

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.