Cruisen op de MSC Meraviglia
8 mei 2019

11 april 2019

Het is 3 uur ‘s nachts en de wekker gaat.. Oef, best vroeg… Maar hee, ik mag mee op cruise, dus niet zeuren en opstaan!

Hallo, MSC Meraviglia!

We vliegen naar Barcelona en gaan met een transfer naar de haven. Ik vind het bij het inschepen niet druk, al kan het inschepen mijns inziens wel wat efficiënter. We moeten ons inschepingsformulier laten zien aan de balie, vervolgens worden we bij binnenkomst “gescand” en nog iets verder wordt een foto gemaakt. Even later horen we dat er een storing was in het systeem, dus dat het daarom wat minder efficiënt gaat dan normaal.

De komende dagen staan echt in het teken van het ontdekken van MSC en de MSC Meraviglia. We hebben onder andere informatiebijeenkomsten met Jan Prikkel (Senior Sales Executive MSC Cruises Nederland), krijgen een rondleiding over het schip en bezoeken onder andere een show van Cirque du Soleil At Sea. We zullen de komende dagen het schip niet verlaten, het staat echt in het teken van het leren kennen van de MSC Meraviglia.

Als we op het schip aankomen gaan we eerst lunchen in het buffetrestaurant. Er is genoeg keus en we vallen allemaal direct aan. We zijn wel toe aan wat eten!

Onze balkonhut! Heerlijk 🙂

Na het eten hebben we een presentatie van Jan Prikkel. Hij is zo enthousiast dat de presentatie een beetje uitloopt, waardoor we niet echt meer tijd hebben voor de rondleiding. We drinken iets in de bar en gaan daarna door naar de safety drill. Deze is verplicht op de dag van inscheping, er wordt verteld wat je moet doen wanneer er een noodsituatie ontstaat aan boord. Na de safety drill hebben we vrije tijd. Mijn “hutmaatje” Richelle en ik besluiten om zelf een rondje over het schip te lopen.

MSC Meraviglia; een van de grootste cruiseschepen op dit moment

Het valt me op dat de MSC Meraviglia echt een gigantisch schip is. Er kunnen zo’n 5700 passagiers op het schip, maar ik moet zeggen dat ik niet het gevoel heb gehad dat ik al die passagiers gezien heb. Je ziet wel veel mensen, maar iedereen heeft zich toch over het hele schip verspreid. De een zit te eten in het a la carte restaurant, de ander in het buffetrestaurant. Ook zitten er passagiers bij de show, terwijl anderen in een bar wat drinken. En overdag zijn er uiteraard genoeg mensen van boord, waardoor het echt rustiger is.

Een minpuntje van dit schip: ik vind dat er wat weinig bars zijn waar je lekker wat kunt drinken. Wij spreken om 19u af bij de Meraviglia Bar & Lounge voor een pre-dinner borrel, maar het is even rennen voor een vrije zitplek.

‘s Avonds eten we in het Panorama restaurant. Zelfs voor een vegetariër die allergisch is voor champignons staat er genoeg op de kaart. In vergelijking met andere rederijen is het, heb ik mij laten vertellen, wat simpeler.

Cirque du Soleil At Sea

Na het diner maken we ons op voor de show van Cirque du Soleil At Sea. Aangezien de zee wat onrustig is hebben ze de show van tevoren gewisseld. Een erg leuke show om te zien, al duurden sommige acts wel wat lang. Ik ben wel heel blij dat we de mogelijkheid hebben gehad om het mee te maken! Heel bijzonder om een optreden van Cirque du Soleil op een schip te mogen zien! We drinken nog wat na in de Irish Pub en gaan daarna slapen.

12 april 2019

Vanochtend ontbijten we op eigen gelegenheid. In eerste instantie willen we in het buffetrestaurant ontbijten, maar hier is het erg druk. We besluiten à la carte te gaan ontbijten in het Waves restaurant. Dit is ook inbegrepen in de prijs en er is een ruime keuze! Alleen voor het eten in de specialiteitenrestaurants betaal je een kleine fee. Reserveer hier wel van tevoren een tafel, want de specialiteitenrestaurants zijn populair! Het ontbijt is echt heerlijk. Hierna drinken we koffie in een van de koffiebars en gaan we allemaal even aan het “werk”. We willen iedereen mee laten genieten van onze ervaringen, dus delen we van alles op social media. Richelle, Esther en ik gaan daarna naar het aquapark. Het is maar 14 graden, maar we willen de glijbanen zo graag uitproberen! Wat is het leuk, we weten zeker dat dit een mooie aanvulling is voor kinderen, jong volwassenen en volwassenen die zich jong voelen 😉

Wat eet je allemaal op zo’n schip?

Voor de lunch eten we met z’n allen in het Waves restaurant. Ook dit keer is er genoeg te vinden op de kaart en laten we het ons lekker smaken.

MSC Yacht Club

‘s Middags hebben we een presentatie van Jan Prikkel en vervolgens mogen we een kijkje nemen in de MSC Yacht Club. Een prachtig afgesloten en luxe gedeelte waar het heel rustig is. Toch kunnen deze mensen ook gebruik maken van de faciliteiten op de rest van het schip. Ik kan me voorstellen dat het een groot verschil voor ze is wanneer ze van de Yacht Club naar een gedeelte op de rest van het schip lopen en dat ze elke keer een soort “cultuurschok” meemaken. Het verschil in rust en luxe is groot. Ook brengen we een bezoek aan de MSC Aurea Spa, waar je een heerlijke massage kan boeken.

Wat doe je nu zoal de hele dag op zo’n schip? Vanalles!

Je merkt wel dat het een immens schip is. Het kost je even tijd om het te leren kennen en dat zullen niet alle klanten kunnen waarderen. Wel ben ik ervan overtuigd dat hier veel klanten zullen genieten, er is voor ieder wat wils. Een bowlingbaan, zwembaden, een aquapark met glijbanen, theaters en zelfs een Formule 1 simulator. En voor de liefhebber van lekker eten en drinken zijn er 12 verschillende restaurants en meerdere bars. Wil je al dat eten er af sporten? Dan kan dat ook, want er is een sportzaal met veel apparaten voor cardio- en krachttraining. Je kunt ook een rondje over het dek rennen, want er is een hardloopparcours aangelegd. Met onoplettende medepassagiers op het dek is het soms wel even hordelopen 😉

Marseille gezien vanaf zee

Gezinnen met kinderen kunnen zich hier ook goed vermaken, wij hebben tijdens onze cruise ook veel kinderen rond zien lopen. Er is een heel kindergedeelte met opvang (in samenwerking met Lego en Chicco), een overdekt basketbal-/voetbalveldje en tijdens het eten is het mogelijk om kindermaaltijden te bestellen.

Ook vanavond dineren we in het Panorama restaurant en dit keer hebben ze een ander menu. Het eten smaakt nog beter dan gisteravond! We hebben iets meer haast dit keer, omdat onze avondshow al om 22u begint. Het is een show waarbij veel Italiaanse operanummers gezongen worden. De show is inbegrepen in de prijs en het is duidelijk van minder hoog niveau dan Cirque du Soleil. Maar er zijn een paar grote fans in de zaal, dus ook hier genieten genoeg mensen van! Ook ik heb van een aantal nummers erg genoten.

Dit plafond veranderde elke keer, zo mooi!

Na de show wordt er op de promenade nog een feestje gebouwd en staan we met z’n allen te springen. Hier is het wel wat drukker, maar mensen hebben het goed naar hun zin!

13 april 2019

Omdat het gisteren zo goed beviel, ontbijten we weer in het Waves restaurant. Ik zou mijn klanten zeker aanraden om in het à la carte restaurant te gaan ontbijten. Er is een ruime keuze en het smaakt echt heerlijk. Daarna is het helaas weer tijd om te ontschepen. Ik heb genoten van deze dagen op de MSC Meraviglia. Het is een immens schip, maar toch proberen (de meeste) crewleden je het echt naar de zin te maken. Ik heb een heel goed beeld gekregen van dit schip, maar ook van MSC als rederij.

Wat een super leuke groep! Bedankt allemaal!

Bedankt MSC en Personal Touch Travel voor deze mooie studiereis!

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Vind de stem van je hart en volg je dromen

Vind de stem van je hart en volg je dromen

Vind de stem van je hart en volg je dromen Dit is de titel van mijn verhaal. Het verhaal dat Arianne Wennekes voor mij opschreef, naar aanleiding van een lang gesprek dat wij hebben gehad. Ik vertelde over mijn leven, zij schreef alles op. In mijn woorden, maar dan...

Celebrate 2020!

Celebrate 2020!

Sinds begin juli ben ik lid van de Focus Club. Deze super leuke club heeft Kim van Ontdek je bestemming opricht en het doet precies wat de naam doet vermoeden: Het brengt focus aan in de dingen die je doet! We hebben in het afgelopen jaar hele interessante sessies...

Waarom ik soms toch verdrietig en boos ben…

Waarom ik soms toch verdrietig en boos ben…

Disclaimer: Ik moet even stoom afblazen 😉  Lees je liever een verhaal over hoop en kansen, lees dan alleen de laatste alinea! #stoomuitmijnoren 😉 Half november. 8 maanden na de start van de coronacrisis. Dat wat niemand ooit voor ogen had gehouden gebeurde tóch,...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.