Vind de stem van je hart en volg je dromen
9 juli 2021

Vind de stem van je hart en volg je dromen

Dit is de titel van mijn verhaal. Het verhaal dat Arianne Wennekes voor mij opschreef, naar aanleiding van een lang gesprek dat wij hebben gehad. Ik vertelde over mijn leven, zij schreef alles op. In mijn woorden, maar dan nog net een beetje mooier. Toch is het exact mijn verhaal geworden.

Ik wilde al langer mijn verhaal op papier hebben. Ik loop nu 34 jaar op deze aarde rond (ja, echt, zo lang al… ;-)), maar in deze 34 jaar heb ik al best wat meegemaakt. Soms zeg ik wel eens: ik zou er een boek over kunnen schrijven… Ik weet niet of mensen geneigd zijn dit boek te gaan lezen (ik denk, en hoop, dat zij liever onze wijnreisgids lezen), maar ik vind het wel fijn om mijn verhaal zelf op papier te hebben. En weet je wat het mooie is? Ik leer ook nu weer een heleboel van mijn eigen verhaal. Over het maken van keuzes bijvoorbeeld…

Keuze voor Wijn&Reizen

Vind de stem van je hart en volg je dromen. Te lang heb ik keuzes gemaakt op basis van wensen van anderen. Ik wilde goed doen voor anderen, ik wilde dat zij het eens waren met dat wat ik deed. Een studie Frans doen (waar ik overigens heel veel geleerd heb en heel veel mooie mensen heb leren kennen!) in plaats van een toerismeopleiding volgen bijvoorbeeld. Of au pair worden in Frankrijk in plaats van op wereldreis gaan.

Hier heb ik net een deel van mijn bedrijf overgedragen aan Mareen!

Keuzes maken vind ik nog steeds een uitdaging. Zo stond ik een paar maanden geleden voor de keuze of ik een groot deel van mijn bedrijf, mijn reisbureau, over zou dragen aan Mareen. Wijn&Reizen ontstond vorig jaar, toen ik besloot om de hele coronacrisis te gebruiken om mijn specialisatie uit te werken. Het nam een vlucht: inmiddels ligt er een wijnreisgids en heb ik online wijnreizen ontwikkeld. Ook staat er een groepsreis gepland naar de Elzas en wil ik heel graag nog meer wijnreisgidsen gaan schrijven. Ik vind het geweldig om hier mee bezig te zijn, maar het kost veel tijd. Je kunt in mijn vorige blog lezen waar ik afgelopen half jaar zoal mee bezig ben geweest, mocht je dat leuk vinden 🙂 Stilzitten kan ik niet zo goed, maar er moesten wel keuzes gemaakt worden. Want ook ik heb maar 24 uur in een dag (en een jong gezin… ;-)) Ik vond de keuze om een groot deel van mijn reisbureau over te dragen heel moeilijk en er zijn veel tranen gevallen. Maar, ik had focus nodig. Focus op Wijn&Reizen. En wat voelt het nog steeds goed!

Weer een keuze…

Ook in de afgelopen weken stond ik weer voor een keuze. Ik heb een mooi gesprek gehad met een touroperator en zij legden mij een mooi voorstel voor mijn neus. Ik voelde mij vereerd. Bijzonder om te merken dat mensen het leuk vinden wat ik doe en gaaf om te zien dat zij mij daarin willen ondersteunen! Daarnaast is het ook nog eens een ontzettend mooi bedrijf met hele lieve en leuke mensen! Maar: keuzes maken, dat is voor mij nog steeds een uitdaging. Ik heb 2 weken lang vrijwel alleen rondgelopen met mijn gedachten. Ik wist niet wat ik ermee moest. Totdat ik echt naar mijn hart ging luisteren dat tegen mij zei: spreek het uit, ga in gesprek met de mensen die hierbij betrokken zijn. Want je weet precies wat jouw vervolgstappen zijn, maar dan zul je nu wel keuzes moeten maken. En dat is wat ik deed: allereerst het gesprek aangaan met Personal Touch Travel.

Dit gesprek heeft afgelopen week plaatsgevonden en wat vond ik dat spannend… Tot mijn verbazing én opluchting werd er juist heel goed meegedacht en gaan er deuren open. Andere deuren sluiten nog niet definitief, maar ik krijg de ruimte om het uit te gaan zoeken. Wauw, dat vind ik zo bijzonder!

En nu…?

Ik wil jullie meenemen in mijn proces en ik kan jullie vertellen dat ik in de komende maanden ga uitzoeken of ik (en voornamelijk dus mijn bedrijf) voor nu nog bij Personal Touch Travel pas. Maar ook of zij op dit moment passen bij dat wat ik wil gaan doen. Tot april 2022 zal ik dus geen nieuwe boekingen onderbrengen bij Personal Touch Travel, maar ga ik op onderzoek uit. Nieuwe gesprekken staan in de komende weken gepland en van de uitkomsten hiervan zal ik jullie ook op de hoogte houden. Gesprekken waarin ik nieuwe stappen ga zetten, om vol te gaan voor daar waar ik zoveel passie voor heb!

This is not a goodbye 🙂

Ik wil jullie nu in ieder geval laten weten dat Personal Touch Travel een geweldige organisatie is met ontzettend lieve mensen. Zij gaven mij in maart 2016 de mogelijkheid om te gaan werken in de mooiste branche die er bestaat. De ondersteuning is top, ook nu ik twijfel of wij op dit moment zakelijk gezien de beste match zijn. Maar wauw, wat ben ik dankbaar dat ik in de afgelopen 5 jaar (en een beetje) deel mocht uitmaken van Personal Touch Travel. This is not a goodbye, maar dit is een tijd waarin ik mijn gevoel en mijn dromen ga volgen. Uitzoeken wat op dit moment de goede weg voor mij is. En wat ben ik dankbaar voor alle mensen die mij daarin ondersteunen!

Dank jullie wel, uit de grond van mijn hart 🙂 Alleen op die manier kan ik doen waar ik blij van word: Wijn&Reizen opbouwen op de manier die bij mij past!

 

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Iets ten zuiden van Dieren vind je Domein Hof te Dieren, wijngaard. Een plek waar passie en vakmanschap samenkomen, dat merk je meteen wanneer Youp Cretier begint te vertellen over zijn wijngaard. Net ten oosten van de Veluwe biedt deze wijngaard een heerlijke plek...

Korting in de webshop en wandelen voor de Hersenstichting!

Korting in de webshop en wandelen voor de Hersenstichting!

Hoppa, ik val maar meteen met de deur in huis: de komende weken is er veel korting in de webshop! Waarom dat is, leg ik vandaag uit 🙂 De Focus Club Als je mij al wat langer volgt, wellicht ook op Facebook en/of Instagram, dan weet je misschien dat ik al bijna drie...

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Wijn is echt niet alleen maar goed als het uit Frankrijk of Italië komt… In Nederland hebben wij namelijk ook mooie wijngaarden en geweldige wijnhuizen waar heerlijke wijn gemaakt wordt! Vorig jaar zijn we met een bus naar Hof van Twente geweest. Er waren meerdere...

3 Reacties

  1. Wilma

    Goed zo Laura, heel veel succes met alles wat je nog gaat ondernemen.

    Antwoord
  2. Paulien Meijer

    Super Laura, volg je hart! Go for it! Heel veel Succes!!!!!!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.