Celebrate 2020!
31 december 2020

Sinds begin juli ben ik lid van de Focus Club. Deze super leuke club heeft Kim van Ontdek je bestemming opricht en het doet precies wat de naam doet vermoeden: Het brengt focus aan in de dingen die je doet! We hebben in het afgelopen jaar hele interessante sessies gehad. Wekelijks terugkerende sessies, maar ook verschillende workshops. Gisteren was de laatste sessie van de Focus Club, Celebrate 2020. Want ondanks dat dit een jaar is waarvan we veel dingen graag willen vergeten, ondanks dat dit een heel heftig jaar is geweest, zijn er ook hele mooie dingen gebeurd!

Begin 2020

In januari was ik op de Vakantiebeurs, het lijkt wel een leven geleden… Ik werd hier 2e bij de ZRA Verkiezing van 2020. Wat een mooie ervaring was dat! Tijdens deze verkiezing heb ik voor het eerst uitgesproken dat ik meer wilde gaan doen met wijnreizen. Het voelde ontzettend eng om dat hardop uit te spreken. Ik merkte dat de jury van de verkiezing het op dat moment ook nog niet voelde. Ik denk dat, wanneer alles “gewoon” door was gegaan zoals het voor maart ging, ik inderdaad nog niet zo ver zou zijn als ik nu ben qua specialisatie.

Laura Vakantiebeurs

Vakantiebeurs

Nadat alles op slot ging, ben ik 1,5 maand heel druk geweest met flink balen, veel huilen, annuleren en omboeken. Daarna ging er een soort knop om. “Ik kan hier flink van blijven balen, want het is gewoon super rot, maar ik kan nu ook mijn droom gaan uitwerken.” En that’s what I did!

De mooie dingen die daarna gebeurden

  • Ik schreef teksten voor het nieuwe gedeelte op de website, Wijn & Reizen
  • In de zomer behaalde ik mijn examen SDEN-2.
  • Ik nam een webshop over in reisartikelen.
  • In de zomer bedacht dat ik een wijnreisgids over de Elzas wilde gaan schrijven en dat de ruwe tekst hiervoor eind december 2020 af moest zijn (ik ben verder niet ambitieus…).
  • In oktober ging ik een paar dagen met Isabel naar de Elzas.
  • Ik schreef, ik schreef nog veel meer en eergisteren was het grootste gedeelte van de tekst voor de wijnreisgids klaar! Ook dankzij Isabel, want zij schreef onder andere alles over de heerlijke wijnen die er in de Elzas zijn!
  • Ook bedacht ik nog een nieuw idee binnen Wijn & Reizen, dit ga ik komende tijd uitwerken.
  • In 2020 heb ik een aantal mooie en lieve mensen leren kennen die net als ik houden van wijn, wijnreizen en reizen op zich. Daar gaan mooie samenwerkingen uit voortvloeien, dat weet ik zeker!

Er is dus ook in 2020 heel veel om dankbaar voor te zijn! En dit was alleen nog maar werk gerelateerd. Waar ik ook heel dankbaar voor ben is dat het thuis een stuk rustiger geworden is. We zitten niet meer in die rat race waar we voor maart in zaten… Alles “snel snel snel” is niet meer nodig, want we hoeven toch nergens heen. Ik weet nog dat de kids in mei weer naar school en naar de opvang mochten. Daar heb ik echt wel even om zitten huilen, omdat er weer een stukje “moeten” bij kwam. Gelukkig ging dit heel goed, het is natuurlijk ook maar wat je er zelf van maakt…

Nogmaals, ik had ook graag gewild dat de wereld er anders bij stond nu. Het doet pijn om te zien hoe mensen elkaar verbaal afmaken, hoe mensen lijnrecht tegenover elkaar staan. Het doet pijn dat er, letterlijk en figuurlijk, zo’n grote kloof ontstaat tussen mensen… Daarbij hebben wij in het afgelopen jaar helaas ook te maken gekregen met verlies, wel en niet corona gerelateerd. Ook is er op dit moment een familielid zo ernstig ziek door corona dat het maar zeer de vraag is of dat nog goed gaat komen… Je zult mij dus zeker niet horen zeggen dat ik corona dankbaar ben, want ik vind dat echt een verschrikkelijke ziekte. Ik vind het ontzettend naar dat het in zoveel families zoveel verdriet achterlaat… Maar laten we juist in zo’n jaar als 2020 óók kijken naar de mooie momenten.

Proost op 2021!

Hoe was jouw 2020?
Ik wens jullie ondanks alles een hele fijne oudjaarsdag. Laten we komend jaar meer liefhebben, elkaar meer respecteren en iedereen in zijn/haar waarde laten. En laten we hopen op meer gezondheid in 2021. Dat wens ik iedereen toe!

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Iets ten zuiden van Dieren vind je Domein Hof te Dieren, wijngaard. Een plek waar passie en vakmanschap samenkomen, dat merk je meteen wanneer Youp Cretier begint te vertellen over zijn wijngaard. Net ten oosten van de Veluwe biedt deze wijngaard een heerlijke plek...

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Wijn is echt niet alleen maar goed als het uit Frankrijk of Italië komt… In Nederland hebben wij namelijk ook mooie wijngaarden en geweldige wijnhuizen waar heerlijke wijn gemaakt wordt! Vorig jaar zijn we met een bus naar Hof van Twente geweest. Er waren meerdere...

Interview met… Ilse Visscher van wijngaard Hof van Twente

Interview met… Ilse Visscher van wijngaard Hof van Twente

Het is alweer even geleden, maar op zaterdag 24 september 2022 zijn we met een supergezellige groep met de bus naar Wijngaard Hof van Twente geweest. Wat begon als 'een leuk idee', werd een supergezellige en inspirerende miniwijnreis naar het altijd mooie en gezellige...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.