Mikulov – Tsjechië
11 januari 2021

Zoals jullie misschien op mijn Instagram pagina hebben gezien, ben ik groot fan van het televisieprogramma Wie is de Mol. Ik vind het spel en de opdrachten die ze moeten doen ontzettend leuk, maar ook de geweldige beelden van de landen vind ik prachtig. Ik kijk dus om meerdere redenen naar dit programma!

Zo hebben we in de afgelopen jaren al mogen genieten van onder andere Oregon, Georgië, Colombia en China. Een paar maanden geleden werden we nog ‘getrakteerd’ op hele gave beelden van Toscane, met onder andere de wijngaarden die ze daar hebben. Op Instagram hield ik nog een ‘Toscane-week’ en heb ik een aantal mooie dorpjes uitgelicht. Mocht je het leuk vinden, kijk het vooral even terug op mijn Instagram pagina!

Tsjechië

Mocht je Wie is de Mol niet kijken: dit seizoen zijn ze in Tsjechië. Ondanks het hele coronagebeuren is het ze gelukt om toch een seizoen op te nemen, hoe gaaf is dat? We zullen dit jaar niet veel lokale bevolking zien, maar des te meer mooie natuur. In de eerste aflevering van dit seizoen (2 januari) waren ze in Mikulov. En laat dit nu net in hét wijngebied liggen van Tsjechië, Moravië. Ik zocht er wat meer informatie en foto’s over op en ik heb nu al zin om dit gebied een keer te gaan bezoeken.

Kasteel Mikulov

Kasteel Mikulov

Mikulov is een stad in Zuid-Moravië, in het zuiden van Tsjechië. Het ligt aan de grens met Oostenrijk en je vindt in dit gebied de mooiste wijngaarden van het land. Opvallend aan de stad is het bijzondere kasteel, het torent boven alles uit. In de kelders van dit kasteel kom je meer te weten over de geschiedenis van Tsjechië, maar ook over de wijntradities van het land. Je kunt hier ook een immens wijnvat van 101.000 liter bekijken.

Je kunt in de omgeving uitstekend fietsen, dus een fietstocht door de wijngaarden is hier zeker een aanrader. Overnacht in een van de kleine B&B’s in de omgeving. Dat is heerlijk rustig, maar ook erg leuk om zo de lokale bevolking te leren kennen. En wil je het echt goed aanpakken, overnacht dan bij een van de pensionnetjes met eigen wijnkelder (bedankt voor deze leuke tip @tsjechie!)

Wijngaarden Moravië

Zelf ben ik 1 keer in Tsjechië geweest, maar wij zaten op een camping in Pocatky, op zo’n 2 uur rijden van Mikulov af. Ik ben zelf dus nog niet in deze wijnregio geweest, maar nu ik de beelden van Wie is de Mol? heb gezien gaat deze regio zeker op mijn wensenlijstje!

Ik ben benieuwd wat jouw tips zijn in deze regio in Tsjechië. Ben jij er geweest? Of ben je er nog niet geweest en ben je, net als ik, verrast door deze regio?

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Iets ten zuiden van Dieren vind je Domein Hof te Dieren, wijngaard. Een plek waar passie en vakmanschap samenkomen, dat merk je meteen wanneer Youp Cretier begint te vertellen over zijn wijngaard. Net ten oosten van de Veluwe biedt deze wijngaard een heerlijke plek...

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Wijn is echt niet alleen maar goed als het uit Frankrijk of Italië komt… In Nederland hebben wij namelijk ook mooie wijngaarden en geweldige wijnhuizen waar heerlijke wijn gemaakt wordt! Vorig jaar zijn we met een bus naar Hof van Twente geweest. Er waren meerdere...

Interview met… Ilse Visscher van wijngaard Hof van Twente

Interview met… Ilse Visscher van wijngaard Hof van Twente

Het is alweer even geleden, maar op zaterdag 24 september 2022 zijn we met een supergezellige groep met de bus naar Wijngaard Hof van Twente geweest. Wat begon als 'een leuk idee', werd een supergezellige en inspirerende miniwijnreis naar het altijd mooie en gezellige...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.