Kaapstad en de wijnlanden
3 april 2019

Vandaag mijn 2e blog over Zuid-Afrika! Zuid-Afrika is groot, heel erg groot. En in een kleine week kun je natuurlijk maar een heel klein deel van het land zien. Wij vlogen vanaf Schiphol, via Londen naar Kaapstad. Hier hebben we de eerste dagen doorgebracht. Dinsdagochtend landen we, na “wat” vertraging, op de luchthaven van Kaapstad. We worden opgehaald door Edlein (Eddie) die ons de komende dagen zal begeleiden. We rijden, via de Ou Kaapseweg, direct naar Simon’s Town. Hier gaan we gaan lunchen. Het weer zit nog niet echt mee, het begint zelfs te regenen. Na de lunch gaan we naar Boulders Beach, de “woonplaats” van een heleboel pinguïns! Wat een leuke beestjes en wat bijzonder dat ze hier rondlopen alsof er niemand naar ze kijkt. Ze zitten zo dichtbij dat je ze bij wijze van spreken zou kunnen aaien.

Chapman’s Peak Drive – Uitzicht

Na deze leuke ontmoeting rijden we via Chapman’s Peak Drive weer terug naar Kaapstad. Wat een prachtige route, wat een mooie uitzichten… We zijn er pas een paar uur, maar de reis is nu al geslaagd! ‘s Avonds eten we bij het V&A Waterfront. We hebben door de vertraging met de heenvlucht helaas geen tijd meer om even te shoppen, maar ik heb mij laten vertellen dat dit bij V&A Waterfront heel goed kan!

Bo-Kaap

Townships

De dag erna hebben we een tour door de verschillende townships. We gaan naar Bo-Kaap en hebben een rondleiding door Langa. Langa is de oudste township van Kaapstad en heeft een roerige geschiedenis; dit is waar de zwarte Afrikanen moesten wonen, al voor de Apartheid. Bijzonder om de geschiedenis mee te krijgen en te zien wat voor positieve kijk ze nu hebben op het leven. We mogen nog bij een schooltje binnen kijken en volgen nog kort een “lesje Djembe” in het culturele centrum van Langa. Heel erg leuk om mee te maken!

4Roomed – Abigail

Tijdens de lunch eten we in het restaurant van Abigail Mbalo, 4Roomed eKasi Culture, in Khayelitsha. Dit is de grootste township van Kaapstad. Abigail heeft mee gedaan aan MasterChef Zuid-Afrika en kwam in de top 6 terecht. Ze heeft besloten om een restaurant te openen in de township waar zij vandaan komt. Wat een inspirerende dame! Ben je “in de buurt”, ga daar zeker eten! En kijk vooral ook onderstaand filmpje over Abigail:

Tafelberg

‘s Middags gaan we de Tafelberg op. De Tafelberg is in de week voorafgaand aan ons bezoek dicht geweest, omdat “het tafelkleed” (de wolken op en rondom de berg) op de berg lag. Wij hebben heel veel geluk, de lucht is strakblauw en het is warm! Wow, wat een uitzicht! Genieten!

Uitzicht Tafelberg

‘s Avonds dineren we in Camps Bay, waar je een prachtig uitzicht hebt op de zonsondergang. Het eten is heerlijk en w  at was het een prachtige dag!

De wijnlanden!

Na 2 korte, maar zeer intensieve dagen in Kaapstad rijden we de wijnlanden in. Wat een prachtige omgeving is dit! We gaan via het bekende stadje Stellenbosch naar Avondale Wine Estate. We worden hier (let wel, het is nog voor 10u in de ochtend…) verwelkomd met een glaasje bubbels. Ach, het hoort er ook wel een beetje bij natuurlijk… Vervolgens maken we een Eco Wine Safari. We zitten in een treintje achter een tractor en gaan daarmee het landgoed over. Er wordt, uiteraard onder het genot van een (wit) wijntje, verteld over het proces van het maken van de wijn. Ook mogen we de wijnkelder in en krijgen we als afsluiting nog 2 rode wijnen te proeven. Aansluitend lunchen we in restaurant Faber, het restaurant op de van Avondale. Dit keer toch maar even niet met een wijntje, maar gewoon met een cola. Ook wel even lekker…!

Vrede en Lust Wine Estate

Na de lunch rijden we naar onze overnachtingsplek, Vrede en Lust. We zitten ‘s middags aan het zwembad en kunnen de indrukken van de afgelopen dagen eens op een rij zetten. En dit alles, uiteraard, weer onder het genot van een wijntje… We zitten niet voor niets in de wijnregio! ‘s Avonds eten we in Franschhoek bij La Petite Ferme. We hebben een prachtig uitzicht en genieten van het heerlijke eten. Wat is het toch een cadeau om hier te zijn! De volgende dag rijden we terug naar Kaapstad en pakken we het vliegtuig naar Port Elizabeth. Maar daarover een volgende keer meer!

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Even bijkletsen!

Even bijkletsen!

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een blog heb gepost. Ik heb het heel druk gehad met andere (leuke!) dingen, waardoor ik geen tijd heb vrijgemaakt om een nieuwe blog te posten. Ik zal jullie vandaag meenemen in waar ik mee bezig ben geweest. Zuid-Afrika...

Cruisen op de MSC Meraviglia

Cruisen op de MSC Meraviglia

11 april 2019 Het is 3 uur 's nachts en de wekker gaat.. Oef, best vroeg... Maar hee, ik mag mee op cruise, dus niet zeuren en opstaan! We vliegen naar Barcelona en gaan met een transfer naar de haven. Ik vind het bij het inschepen niet druk, al kan het inschepen...

Studiereizen

Studiereizen

“Fijne vakantie he!” Een zin die ik heel vaak hoor wanneer ik zeg dat ik op studiereis ga. Toegegeven, een studiereis is verre van vervelend 😉 Het is geweldig om nieuwe bestemmingen te mogen bezoeken en om deze bestemmingen vervolgens aan klanten te kunnen aanraden!...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.