Costa Rica
23 januari 2019

Zelf ben ik nog nooit in Costa Rica geweest, dus toen ik 2 jaar geleden mijn eerste aanvraag voor Costa Rica binnen kreeg ging ik eerst eens wat meer informatie opzoeken over dit land. Wat een verrassing, wat een prachtige natuur en wat een bijzonder land! Afgelopen tijd ben ik weer met een aanvraag bezig geweest voor Costa Rica en ik wil jullie hierbij iets meer informatie over deze prachtige bestemming geven en jullie een beetje mee laten genieten van dit land.

Costa Rica

Costa Rica ligt in midden Amerika, tussen Nicaragua en Panama in. Het land bestaat uit ruim 25% officieel beschermd natuurgebied, voor natuurliefhebbers is het dus een prachtige vakantiebestemming!

Costa Rica leent zich heel goed voor een mooie rondreis. Je kunt prima zelf rijden, maar het is wel aan te raden om een 4WD te huren, zeker in het regenseizoen (grofweg onze zomer/herfst). Het land is in principe in elk jaargetijde te bezoeken, de temperaturen zijn er altijd goed, maar houd er wel rekening mee dat het in onze zomer dus meer kan regenen. Toch is het ook dan een hele mooie bestemming, juist omdat alles dan nog groener lijkt.

Van december tot maart/april kent Costa Rica droog en zonnig weer.

Tortuguero National Park

Tortuguero National Park bestaat uit moerasgebied, lagunes en kanalen. In onze zomer (juli-september) leggen groene zeeschildpadden hier hun eieren. Ook kun je hier mooie boottochten maken om leguanen, vogels en andere “tropische diersoorten” te spotten.

La Fortuna, Arenal vulkaan

Hou je van paardrijden? Dan mag een paardrijtocht nabij de Arenal vulkaan in La Fortuna niet ontbreken! Ook een bezoekje aan La Fortuna zelf is een must om te doen. Het dorp is gebouwd rondom een kerk met een park, waaraan vele winkeltjes liggen.

Corcovado National Park

Corcovado National Park ligt helemaal in het zuiden van Costa Rica. Het wordt ook wel de Amazone van Costa Rica genoemd en het is een van de beste plekken om bijzondere dieren te spotten. Vanuit hier kun je ook een excursie maken naar Isla Caño, een eiland wat een aantal kilometer van de kust af ligt en de perfecte locatie om te snorkelen of te duiken!

Costa Rica is perfect te combineren met Nicaragua of met Panama, maar ook in Costa Rica zelf kun je je prima 3 weken vermaken. Het is geen strandbestemming, maar je kunt in die 3 weken natuurlijk wel een paar dagen strand en rust opnemen. Afgewisseld met de nationale parken, excursies als raften, ziplinen, paardrijden en wandelen tussen de boomtoppen in Monteverde wordt het een vakantie om nooit meer te vergeten!

Skywalk Monteverde

Wil jij nog meer informatie over Costa Rica? Laat het mij weten!

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

2 onbekende wijnlanden die het bezoeken waard zijn

2 onbekende wijnlanden die het bezoeken waard zijn

Als je aan wijn denkt, denk je aan Frankrijk, Italië en Spanje. Misschien denk je ook wel aan Duitsland, Portugal of Zuid-Afrika. Maar wist je dat er in heel veel landen wijn gemaakt wordt? Ik wil jullie meenemen naar 2 onbekende wijnlanden die ook zeker het bezoeken...

Studiereis Zuid-Afrika – vertrek over 1,5 week!

Studiereis Zuid-Afrika – vertrek over 1,5 week!

Zoals jullie wellicht weten mag ik over 1,5 week, op uitnodiging van South African Tourism, mee op studiereis naar Zuid-Afrika! Het is voor mij een droom die uitkomt! Maar wat gaan we eigenlijk doen tijdens zo'n studiereis? Veel mensen denken dat ik heerlijk een...

Vakantie in Beijing en omgeving (2014)

Vakantie in Beijing en omgeving (2014)

Vorige week heb ik een paar foto's op Instagram gepost van mijn vakantie in 2014 naar Beijing, China. Soms heb je van die momenten dat je terug denkt aan bepaalde reizen die je gemaakt hebt en afgelopen week kwam onze vakantie naar China weer een aantal keer voorbij....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.