“Kazachstan? Waar ligt dat eigenlijk?”
1 mei 2017

Kazachstan? Waar ligt dat eigenlijk?”

Dat was ongeveer mijn eerste reactie toen ik 1,5 maand geleden de vraag kreeg of ik een rondreis door Kazachstan kon samenstellen. Nu wist ik wel ongeveer waar Kazachstan lag, maar wat de hoofdstad is wist ik eigenlijk niet…

Ik zat op het moment dat ik deze aanvraag kreeg op een leveranciersdag van Personal Touch Travel, dus ik kon meteen rondvragen wat eigenlijk onze standaard leveranciers zijn voor Kazachstan. Het antwoord kreeg ik, maar of ik daar nou zo blij mee was: “Die hebben we niet.” Euh, oke. Nou, dan ga ik zoeken! Want het uitzoeken van zo’n reis laat ik niet aan me voorbij gaan, dat vind ik juist leuk!

Ik heb meerdere organisaties aangeschreven en ik ben uiteindelijk met 1 organisatie verder gegaan. Ik heb geen ervaring in Kazachstan, dus heb ik me laten informeren en ben ik met wat puzzelen en met wat informatie van de organisatie tot een hele mooie rondreis gekomen.

Inmiddels weet ik dus een stukje meer over Kazachstan (en uiteindelijk ook het noorden van Kirgizstan/Kirgizie, want als je er bent kun je dat natuurlijk net zo makkelijk meepakken)! De hoofdstad is Astana en de voormalige hoofdstad is Almaty. Dit zijn grote steden, met ook best wel veel nieuwbouw. In Astana wordt dit jaar de EXPO gehouden!

Daarnaast zijn er prachtige natuurparken te vinden. Denk hierbij aan het Aksu Djabagly NP, de zingende duinen in Altyn Emel NP en Charyn NP. Ook zijn er hele mooie meren: de Kolsai meren en het Kayindi meer waar je kunt paardrijden of lekker kunt wandelen.

In Kirgizstan zullen ze een rondje maken om het Issyk Kul meer en een bezoek brengen aan Karakol en Bischkek (de hoofdstad van Kirgizstan). Een mooie mix van steden, nationale parken en meren. En een mooie afwisseling in manieren van reizen: een binnenlandse vlucht (het land is groot!!), de trein, te paard en in een 4WD met chauffeur.

Waar overnacht je dan in dit gebied? Dit kan op heel veel verschillende manieren! Mijn klanten zullen een mooie afwisseling hebben in de plekken van de overnachtingen. Ze overnachten in hotels, in een homestay, in een yurt en zelfs bij Kazachse mensen thuis! Hoe gaaf is dat?

Kazachstan stond nou niet echt op mijn wensenlijst, maar na het samenstellen van deze reis… Tsja, heeft Kazachstan ook wel een plaatsje veroverd op mijn “to see list”… Die wordt langer en langer…

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Waarom “Pareisbureau”?

Waarom “Pareisbureau”?

Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik mijn bedrijf “Pareisbureau” genoemd heb. Het heeft een bijzondere schrijfwijze en ik boek natuurlijk niet alleen maar reizen naar Parijs... Waarom dan toch de naam Pareisbureau? Jaren geleden, toen ik weer een van de vele...

2018; welke reizen heb ik gemaakt?

2018; welke reizen heb ik gemaakt?

2018; welke reizen heb ik gemaakt? 2018 was voor mij een bijzonder jaar. Op 7 januari 2018 werd onze 2e dochter Florine geboren, dus de eerste maanden van 2018 stonden voor mij in het teken van wennen aan onze nieuwe gezinssituatie, opkrabbelen na een zware...

Hoe werkt dat eigenlijk, boeken bij een zelfstandig reisadviseur?

Hoe werkt dat eigenlijk, boeken bij een zelfstandig reisadviseur?

Ik krijg nog regelmatig de vraag: “Maar Laura, hoe werk jij dan precies?” Mensen stellen mij met deze vraag eigenlijk meerdere vragen. Ze willen weten hoe ik precies te werk ga, of ik bepaalde reizen van het internet ook kan boeken en of ik duurder ben dan wanneer ze...

1 Reactie

  1. Mariel

    Super toffe bestemming! Ook nog mee bezig geweest voor deze zomer. Staat ook op de bucketlist. Op pinterest staan overigens wel wat leuke blogs over het land. Misschien kan je daar nog wat mee.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.