2018; welke reizen heb ik gemaakt?
29 december 2018

2018; welke reizen heb ik gemaakt?

2018 was voor mij een bijzonder jaar. Op 7 januari 2018 werd onze 2e dochter Florine geboren, dus de eerste maanden van 2018 stonden voor mij in het teken van wennen aan onze nieuwe gezinssituatie, opkrabbelen na een zware zwangerschap en weer beginnen met werken!

Dit jaar heb ik maar liefst 3 studiereizen mee mogen maken, naar 3 hele verschillende bestemmingen. Erg bijzonder en voor mij een hele ervaring. Ik had namelijk nog niet eerder een studiereis gemaakt.

Een paar dagen na de geboorte van Florine zag ik een mooie studiereis voorbij komen; een paar dagen met Zeetours mee op de Carnival Horizon. Cruisen was voor mij een droom, maar vooral ook iets waar ik nog helemaal niet bekend mee was. En hoe verkoop je een cruise wanneer je geen idee hebt wat het precies inhoudt? Ik heb mij ingeschreven met de gedachte “de kans dat ik mee mag is heel erg klein, maar ik ga er gewoon voor”. En begin februari hoorde ik dat ik mee mocht! In april heb ik dus 3 dagen mee mogen cruisen op dit prachtige schip, wat een ervaring! Ik schreef er een blog over die je hier kunt teruglezen.

Eind mei mocht ik alweer weg, dit keer naar Rhodos met Thomas Cook. Dit is een bestemming die ik ook nog niet kende. We hebben het eiland leren kennen, maar ook de verschillende Thomas Cook Hotels & Resorts gezien. Erg interessant, ik heb veel mooie hotels gezien en ik vond Rhodos een zeer verrassende bestemming! Ook hier heb ik een blog over geschreven: Rhodos

In september stond mijn laatste studiereis van dit jaar op het programma: Tenerife! Voor mij een hele nieuwe bestemming, ik was zelfs nog nooit op de Canarische eilanden geweest. Met Alltours heb ik de bestemming gezien en veel verschillende hotels bezocht. Wat een mooi eiland en wat een diversiteit, wat een groot verschil is er tussen Noord en Zuid!

Naast deze studiereizen ben ik ook met het gezin nog een aantal keer weggeweest. In februari zijn we een weekendje naar Willingen (Duitsland) geweest. Het ligt op slechts 3 uurtjes rijden van Olst, maar je hebt het gevoel dat je echt weg bent. Er lag op dat moment veel sneeuw en je kunt er lekker skiën!

In mei zijn we een weekje naar Kreta geweest, Star Beach Village. In de zomer wil je hier als jong gezin eigenlijk niet zitten, maar wij zaten er in een perfecte tijd! Het was rustig, er waren veel jonge gezinnen (dus onze oudste heeft lekker kunnen spelen met andere kindjes) en wij hebben genoten van het lekkere weer en het zwembad. Het is jammer dat we niet meer van Kreta hebben gezien, maar dat komt hopelijk nog een keer…

En vorige maand zijn we nog een weekje naar Center Parcs Les Trois Forets in Noord-Frankrijk geweest. Wederom een weekje niksen, zwemmen en spelen in de speeltuin. Wat een gigantisch park, maar we hebben er geen “last” van gehad. We hadden een voorkeurshuisje in de buurt van het zwembad, waardoor we niet ver hoefden te lopen. Ik denk dat je, wanneer je met jonge kinderen op dit park zit, liever niet helemaal aan het einde van het park wilt zitten. Dan zit je echt wel een eind weg van alle voorzieningen.

En natuurlijk niet te vergeten 2 weken geleden de dagtocht naar de kerstmarkt in Oberhausen! Geen echte vakantie, maar wel een hele gezellige dag met een bus vol gezellige mensen!

Al met al wat 2018 dus een mooi reisjaar, waarin we met het gezin voornamelijk rust hebben gezocht tijdens de vakanties. De 3 studiereizen waren echt een mooie aanvulling, omdat ik hierdoor weer veel meer kennis van de bestemmingen en van het cruisen heb opgedaan!

Wat 2019 gaat brengen qua reizen… Ik weet het nog niet. Er staat nog niks gepland. Al loopt er bij mijn collega Edwin en mijzelf wel een heel leuk idee voor een georganiseerde stedentrip… We houden jullie op de hoogte! En als er nieuwe reizen op de planning staan laat ik jullie dit uiteraard weten. Dan mogen jullie met mij meereizen!

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Waarom “Pareisbureau”?

Waarom “Pareisbureau”?

Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik mijn bedrijf “Pareisbureau” genoemd heb. Het heeft een bijzondere schrijfwijze en ik boek natuurlijk niet alleen maar reizen naar Parijs... Waarom dan toch de naam Pareisbureau? Jaren geleden, toen ik weer een van de vele...

Hoe werkt dat eigenlijk, boeken bij een zelfstandig reisadviseur?

Hoe werkt dat eigenlijk, boeken bij een zelfstandig reisadviseur?

Ik krijg nog regelmatig de vraag: “Maar Laura, hoe werk jij dan precies?” Mensen stellen mij met deze vraag eigenlijk meerdere vragen. Ze willen weten hoe ik precies te werk ga, of ik bepaalde reizen van het internet ook kan boeken en of ik duurder ben dan wanneer ze...

Studiereis Rhodos – Sentido Port Royal Villas & Spa

Studiereis Rhodos – Sentido Port Royal Villas & Spa

2 weken geleden ben ik op studiereis geweest naar Rhodos, om de verschillende Thomas Cook Hotels&Resorts te gaan bezoeken. Wat hebben we veel gezien en wat was het gaaf! We zijn als "studiereisgroep" in 4 subgroepen geplaatst waarmee we een Thomas Cook resort...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.