Mijn top 5 van bezochte steden!
19 februari 2019

Wat vind ik op dit moment de 5 mooiste of meest bijzondere steden die ik bezocht heb? Je vindt mijn top 5 hieronder!

1. Parijs

Parijs is in mijn ogen een van de meest mooie steden op de wereld. Nu heb ik natuurlijk lang niet alle steden gezien, maar ik ben verliefd geworden op Parijs. De prachtige oude gebouwen, de mooie parken, de sfeer die er hangt… Ik heb er een half jaar gewoond (oke, ik woonde iets buiten de stad, maar ik was er 5 dagen in de week te vinden) en ik zou er zo weer voor langere tijd kunnen wonen. Ik heb mijzelf het doel gesteld om minimaal 1 keer per jaar in Parijs te komen. Sinds wij kinderen hebben is dit helaas niet echt meer gelukt… We zijn er met Elise wel een keer geweest, ze was toen nog net geen 1. Ik heb wel gemerkt dat het met een klein kindje wat lastiger is om in Parijs te zijn. Ik had Elise in de draagzak, waardoor het allemaal net wat makkelijker was. Met een wandelwagen is Parijs iets minder aan te raden (lees: veel trappetjes om bij de metro te komen, veel ongelijke wegen). Maar als de dames iets groter zijn gaan we weer naar Parijs, want ik wil ze deze stad laten zien!

2. San Francisco

In 2012 ben ik samen met Martijn in San Francisco geweest. Wat een verrassende stad! Ik voelde mij hier direct thuis. Daar waar Los Angeles heel “Amerikaans” aanvoelt, is San Francisco veel meer “Europees”. De sfeer is gemoedelijk, er staan prachtige oudere gebouwen, de stad straalt rust en vriendelijkheid uit. En natuurlijk vind je er de prachtige Golden Gate brug, waar wij overheen gefietst zijn. Het is een eind vliegen, maar ik zou er zelfs voor een week naartoe gaan. San Francisco heeft een speciaal plekje in mijn hart, maar ik denk dat dat ook komt omdat ik er ten huwelijk gevraagd ben…

3. Barcelona

Jaren geleden, toen ik als tiener nog met mijn ouders op vakantie ging, ben ik voor het eerst in Barcelona geweest. Op dat moment vond ik de stad helemaal niks. Het was warm (lees: een bezoekje aan de stad in juli, gevoelstemperatuur 45 graden) en ik wilde gewoon aan het zwembad liggen op de camping. Iets in mij zei toen: Barcelona is een stomme stad, daar hoef ik niet meer heen. In 2015 was de Grand Prix van het kunstschaatsen in Barcelona en daar ging ik met een aantal dames naartoe. Niet zozeer voor de stad, maar voor het schaatsen. En wat veranderde mijn beeld van de stad! Naast de wedstrijden die we gekeken hebben, hebben we uiteraard ook de stad bekeken. We waren er toch 😉 Het was december, rond de 18 graden (heerlijk!) en we hebben de hele stad rondgesjouwd. Wat een prachtige stad, wat een mooie bezienswaardigheden! Vorig jaar ben ik weer in Barcelona geweest en hebben we een stadswandeling gemaakt. Inmiddels staat Barcelona dus wel heel hoog op mijn lijstje van “mooiste steden van de wereld”.

4. Praag

In 2016 ben ik samen met Martijn en Elise naar Praag geweest. We zaten in Tsjechië op een camping, op ongeveer 1,5/2 uur van Praag af, en we wilden deze stad graag bezoeken. Les 1: ga niet naar Praag met een wandelwagen. Je hebt in Praag een heuvel met daarop een prachtige kathedraal en een burcht. En de weg er naartoe gaat over kleine steentjes die met een wandelwagen niet heel ideaal zijn… Dus, wanneer je naar Praag gaat met een baby of een jong kind: neem een draagdoek/draagzak mee! Verder is Praag wel echt een prachtige stad, met uiteraard de Karelsbrug en het mooie oude Stadsplein. Ik zou er graag nog een keer naartoe gaan, om de stad ook zonder wandelwagen te ontdekken!


5. Sint-Petersburg

Sint-Petersburg was een van de meest bijzondere stedentrips die ik gemaakt heb. Het is inmiddels bijna 2 jaar geleden dat ik hier geweest ben (ik schreef er een uitgebreide blog over), maar ik ben nog steeds heel blij dat ik met mijn vader die kant op ben gegaan. Hij liet mij de bestemming voor de stedentrip kiezen en hij stond wel een beetje verbaasd dat ik met Sint-Petersburg aan kwam zetten. We hebben de eerste dagen alleen maar genoten van deze stad. De laatste dagen stonden in het teken van de aanslag die er gepleegd was op het moment dat wij er waren, omdat de sfeer in de stad wel wat veranderde.. Een vervelende ervaring, maar het heeft de mooiheid van de stad zeker niet aangetast. 

Wat vind jij de mooiste steden die je bezocht hebt? Laat het mij weten, ik ben benieuwd!			

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Interview met… Jose Maria Ferrer, Vins Familia Ferrer

Interview met… Jose Maria Ferrer, Vins Familia Ferrer

Juni 2021: ik zou naar Spanje gaan voor de FINE Wine Tourism Expo in Valladolid. Helaas zat ik op dat moment thuis in quarantaine en heb ik de gesprekken via videoverbinding gedaan. Toch heb ik - ondanks dat het allemaal via videoverbinding was - mooie gesprekken...

Must see in Barcelona

Must see in Barcelona

Vroeger, toen ik nog met mijn ouders op vakantie ging, gingen we altijd naar Frankrijk of Italië. Naar de Dordogne, de Franse kust of naar Toscane. Toen ik een jaar of 13/14 was zijn wij welgeteld 1 keer naar Spanje op vakantie geweest. Mijn ouders hadden niet zoveel...

Reizen en kunstschaatsen

Reizen en kunstschaatsen

Afgelopen dinsdag vertelde ik op Instagram dat ik ’s avonds zou gaan lesgeven. Nadat ik ’s avonds een foto had gepost van de ijsbaan (en mijn kunstschaatsen) ontplofte mijn Instagram… Haha! Blijkbaar heb ik nooit eerder verteld dat ik “vroeger” heel veel aan...

2 Reacties

 1. Annemieke

  Al in Porto en Boedapest geweest? Die staan voor mij in de top! Parijs zou daar niet eens bij staan. Slecht he 😉

  Antwoord
  • LauraW

   Nee, Porto en Boedapest heb ik beide nog niet bezocht! Ik hoor over beide steden hele goede verhalen 🙂 Leuk om te lezen dat deze steden voor jou ook in de top staan! En nee hoor, helemaal niet slecht 😉 Zo heeft iedereen zijn of haar favoriete stad! Tijdens het schrijven van deze blog kwamen er steeds meer steden omhoog… Ik had er beter een top 10 van kunnen maken, haha!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.