Vakantie in Beijing en omgeving (2014)
11 februari 2019

Vorige week heb ik een paar foto’s op Instagram gepost van mijn vakantie in 2014 naar Beijing, China. Soms heb je van die momenten dat je terug denkt aan bepaalde reizen die je gemaakt hebt en afgelopen week kwam onze vakantie naar China weer een aantal keer voorbij.

Martijn heeft als 19-jarige in 2005/2006 een half jaar in China gewoond en stage gelopen. Hij heeft daar een moeilijke tijd gehad, omdat ze hem vanuit zijn opleiding nooit gewezen hebben op de gigantische cultuurverschillen die er zijn tussen China en Nederland. Uiteraard weet je dat er grote verschillen zijn, maar je kunt je zonder goede voorbereiding niet voorstellen hoe het echt is. Deze voorbereiding is er vanuit zijn school nooit geweest en Martijn heeft dus heel lang niet terug willen gaan naar China. Pas toen wij door kennissen uitgenodigd werden om naar Beijing te komen gaf hij aan hier klaar voor te zijn. Hij wilde mij laten zien wat hij daar had meegemaakt en waarom het zo moeilijk was voor hem om het over China te hebben.

Het was voor mij een van de meest bijzondere reizen die we gemaakt hebben. Ik kijk er met heel veel plezier op terug en Martijn gelukkig ook! Hij heeft nu gelukkig ook een iets ander beeld gekregen van China dan het beeld wat hij vanuit zijn stage had meegenomen.

Ik was 22 weken zwanger van Elise toen wij die kant op gingen en wij zijn 2,5 week in Beijing en omgeving geweest. Sommige mensen zullen dit jammer vinden, omdat er uiteraard heel veel te zien is in China en wij in die 2,5 week ook nog naar een ander deel van het land hadden kunnen gaan. Maar wij hebben ons die 2,5 week meer dan vermaakt in en rondom Beijing. Dit komt natuurlijk ook omdat wij bij mensen verbleven die wij goed kennen.

Uiteraard hebben wij de Chinese Muur bezocht. Het blijft onwerkelijk om te bedenken dat ik op deze muur gestaan heb. Het was ontzettend warm, dus ik heb maar een klein stukje over de muur gewandeld. Maar wat was het een ervaring! Wij zijn naar een stuk van de muur geweest waar het helemaal niet druk was. De toeristen die er waren kwamen voornamelijk uit China, dus het voelde niet als toeristische trekpleister.

Verder zijn we uiteraard in het centrum van Beijing geweest. We hebben de Verboden Stad bezocht, zijn in het Vogelnest geweest en hebben een bezoek gebracht aan het Zomerpaleis. Wat een gave stad is het, zo bijzonder om mee te maken! Wat ook heel bijzonder was: op al deze plekken wilden Chinezen met mij op de foto. Blank, lang (voor Chinezen ben ik heel lang; 1.74m), donkerblond en zwanger! Het was zelfs zo erg dat we soms niet eens door konden lopen omdat er zoveel mensen met mij op de foto wilden. Wat een bijzondere gewaarwording en wat gaaf om mee te maken hoe die cultuurverschillen zijn.

Ook hebben we boodschappen gedaan met de tuktuk en hebben we Chinese hotpot gegeten, met stokjes! Dat was echt heerlijk! Zelf ben ik vegetariër, maar Martijn heeft uiteraard ook nog Pekingeend geproefd. Op straat moet je als vegetariër trouwens soms even je ogen dicht doen… Van zeepaardjes op een stokje tot levende schorpioenen die je kunt kopen om op te eten… Voor sommige mensen vast een delicatesse, voor mij iets minder 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze reis naar China was in ieder geval een mooie ervaring waar wij allebei met heel veel plezier op terugkijken! Mocht ik ooit de mogelijkheid hebben, zou ik ook graag andere delen van China willen ontdekken!

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Iets ten zuiden van Dieren vind je Domein Hof te Dieren, wijngaard. Een plek waar passie en vakmanschap samenkomen, dat merk je meteen wanneer Youp Cretier begint te vertellen over zijn wijngaard. Net ten oosten van de Veluwe biedt deze wijngaard een heerlijke plek...

Reizen, Wijnen & Wandelen event

Reizen, Wijnen & Wandelen event

Aanstaande zondag is het zo ver: het allereerste Reizen, Wijnen & Wandelen event in Olst! Zes enthousiaste ondernemers uit Olst bundelen hun passies. Daarmee willen we jou als bezoeker inspireren, adviseren, maar vooral laten genieten. Samenwerking van Olster...

Zomerupdate

Zomerupdate

Afgelopen weken heb ik een paar hele leuke en spannende dingen gedaan. Ik heb jullie daar in mijn vorige blog meer over verteld. Daarin konden jullie lezen dat ik de komende maanden op pauze ga bij Personal Touch Travel. Ik heb in het afgelopen jaar ontzettend genoten...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.