Yah mon, Jamaica!
17 januari 2019

Vanochtend heb ik weer een super interessant webinar gehad over een van de landen die heel hoog op mijn wensenlijstje staat: Jamaica, home of all right. Waarom staat dit land zo hoog op mijn lijst? Ik ga het je vandaag vertellen! Met grote dank aan Euram en Hans van Wamel van Ontdek Jamaica, die altijd zo enthousiast over “zijn” land vertelt!

Vlag Jamaica

Eigenlijk heeft Jamaica het allemaal: een rijke historie, cultuur, heerlijk eten (heb je ooit gehoord van Ackee & Saltfish?), een prachtige natuur en zon, zee en strand. En niet geheel onbelangrijk: de Jamaicaan is ontzettend vriendelijk en heeft respect.

Het land is niet heel groot, van west naar oost is het 233 kilometer, van noord naar zuid 86 kilometer. Je hebt er geen wegen zoals we die in Nederland kennen, maar je kunt er (als je iets meer gewend bent dan de snelwegen in Nederland) prima zelf rondrijden. Van stad naar stad ben je ongeveer 2 uur onderweg. En dat is eigenlijk ook wat je in Jamaica moet doen: een rondreis maken. Het is hier echt zonde om de hele tijd op 1 plek te verblijven.

In het noordwesten van het land ligt Montego Bay. Hier vind je een aantal historische monumenten vindt maar waar je ook verschillende watersporten kunt beoefenen.

Wanneer je in Negril (in het westen van Jamaica) verblijft kun je naar het bekende “Seven Miles Beach”, een 11 kilometer lang wit zandstrand. De wet schrijft hier voor dat er niet 1 gebouw hoger mag zijn dan de hoogste palmboom.

Seven Miles Beach

In Ocho Rios (in het noorden van Jamaica) vind je Dunn’s River Falls, de beroemdste waterval van Jamaica. Je hebt in Ocho Rios verschillende attracties, waaronder de Mystic Mountains met een gave bobsleebaan, ziplinen en een bezoek brengen aan een kolibrie farm.

De hoofdstad van Jamaica is Kingston. Hier komt de muziekliefhebber aan zijn of haar trekken. Breng absoluut een bezoek aan het Bob Marley Museum, dan begrijp je pas wat voor invloed hij gehad heeft! En hou je van hiken? Maak dan een hike tocht naar de Blue Mountain Peak. Dit ligt tussen Kingston en Port Antonio in.

Blue Mountain Peak

Port Antonio is volgens velen een van de mooiste plekken op aarde. Hier is de natuur ongerept en hier kun je op een bamboevlot over de Rio Grande varen.

Eigenlijk doe ik Jamaica te kort in zo’n korte blog, maar ik hoop dat ik je al een beetje enthousiast heb gemaakt over dit gave land! Wil je meer informatie? Of heb jij nog een gouden tip voor Jamaica? Ik hoor ze graag!

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.