Terugkijken op de eerste helft van 2021 – wauw!
1 juli 2021

Wauw. Het is alweer 1 juli 2021 en de eerste helft van dit jaar is alweer voorbij. De tijd vliegt! Ik heb in de afgelopen maanden weinig blogs geschreven. Ik was heel druk met een heleboel dingen, zoals je hieronder gaat lezen! Maar ik was (en ben) ook heel druk met het ordenen van alle ideeën die ik in mijn hoofd heb. Daarover op een later moment nog meer 😉

Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik startte bij de Focus Club. Vanochtend kreeg ik een super lieve video van Kim in mijn mailbox met een stukje uit mijn voorstelpost van vorig jaar. Daarin gaf ik aan dat ik zelfstandig reisadviseur was en bezig was met een specialisatie. Want, zo vertelde ik, ik had een beetje moeite met het antwoord op de vraag: “maar wat boek jij dan?” Tsja, eh, álles… Van een weekendje weg tot een volledig verzorgde rondreis door Amerika of Australië. Het is alsof je een winkelraam voorbij komt waar een hele inboedel uitgestald staat terwijl je op zoek bent naar een lamp. Je weet niet waar je moet kijken, je kunt de lamp zo snel niet vinden en loopt dan gewoon door. Dat was een beetje waar ik tegenaan liep. Ik had dus focus nodig! En waar kon ik dat beter vinden dan in de Focus Club?

Het eerste half jaar in de Focus Club had ik een duidelijke focus: het schrijven van de wijnreisgids over de Elzas. De hele wereld zat toch aardig op slot, dus daar kon ik mij mooi op focussen. Eind december hadden wij binnen de Focus Club ‘Celebrate 2020’. Wat was 2020 een bizar, maar ergens ook wel weer een heel mooi jaar. De eerste stappen binnen mijn specialisatie werden gezet. Wat het mooie is, is dat wij binnen de Focus Club elke week én elke maand terugkijken op wat wij bereikt hebben. Dat is echt heel mooi om bij stil te staan, want ongemerkt bereik je heel veel. Dit kan in je werk zijn, maar uiteraard ook op persoonlijk vlak. Toen ik vanochtend de datum zag dacht ik: laat ik eens terugkijken op het eerste half jaar van 2021. Want wauw, wat is er in dit half jaar bizar veel gebeurd! Ik neem jullie mee:

Januari 2021

Na een coachcall met Carolien ging ik echt aan de slag met een idee dat ik al even had (het staat zelfs in mijn Celebrate 2020 blog, daar heb ik het ook als idee beschreven ;-)). Ik wist alleen nog niet precies hoe ik dit moest vormgeven. Dit hebben wij tijdens de coachcall doorgesproken en zij gaf mij direct een deadline (thanks again Carolien!). Het zou een Valentijnsproeverij worden en ik moest de pre-order open zetten. Wauw, wat was dat spannend… Maar wat een gave reacties! Uiteindelijk was er zoveel animo dat wij de Valentijnsproeverij omgedoopt hebben tot ‘Online wijnreis Elzas’. Deze wordt nog steeds regelmatig besteld en de reacties zijn super leuk. Men heeft na de online wijnreis echt het idee dat ze even op reis zijn geweest en dat was de bedoeling. We stonden zelfs nog in De Stentor met onze online wijnreis!

Januari was ook de maand waarin ik de eerste gesprekken had met vormgevers, om onze wijnreisgids op te laten maken. Dit waren super leuke gesprekken, maar het zorgde er ook voor dat ik even met beide benen op de grond werd gezet. Het schrijven van een boek is 1 ding, maar het laten vormgeven en daadwerkelijk laten uitgeven is even iets anders… Uitgevers stonden niet te springen om een wijnreisgids uit te geven (ik zeg, gemiste kans ;-)) en wanneer je het zelf uitgeeft kom je voor beste kosten te staan. Als je op dat moment al bijna een jaar niks verdient wordt het allemaal wat lastig natuurlijk. Ik besloot het hele ‘wijnreisgidsverhaal’ even te laten rusten.

Crémant d’Alsace

Februari

Februari was de maand waarin de online Valentijnsproeverij klaar moest zijn. Eind januari hebben wij alles gefilmd en de eerste week van februari waren wij druk met editen (thanks Martijn!) en met het voorbereiden van de pakketjes. 8 februari zou alles verstuurd worden. Maar kun je je het weekend van 6/7 februari nog herinneren? Sneeuw, nog meer sneeuw en nog véél meer sneeuw… De toner die ik besteld had voor de printjes die ik moest maken voor de proeverij werd niet bezorgd, waardoor ik op zoek moest naar een oplossing. Deze oplossing kwam in de vorm van Drukkerij De Kroon in Olst, waar ik alles heb laten printen. Toen ik hun nummer opzocht, zag ik dat zij ook een uitgeverij zijn. Ik had besloten om de wijnreisgids te laten rusten, maar nu zei iets in mij dat ik ze daar eens naar moest vragen… Bij het ophalen van de printjes voor de proeverij heb ik de ‘stoute schoenen aangetrokken’ en ze reageerden ontzettend enthousiast. 2 weken later gingen wij op gesprek en kregen Isabel en ik een geweldig aanbod. Dat aanbod konden wij niet afslaan en toen is de trein gaan rijden voor wat betreft de wijnreisgids.

Ook hebben wij direct na ons akkoord op het voorstel van De Kroon een crowdfunding opgezet voor de wijnreisgids. Het was bizar om te zien hoe snel dat ging en hoeveel mensen ons wilden steunen! Ik wil jullie allemaal nogmaals bedanken voor al jullie steun en het geloof dat jullie in ons hebben! Nu jullie allemaal de reisgids hebben ontvangen hoop ik uiteraard dat wij aan alle verwachtingen hebben voldaan 😉

Hier hadden wij net akkoord gegeven op de offerte van De Kroon. Onze wijnreisgids wordt uitgegeven!

Maart

Deze maand stond volledig in het teken van de laatste puntjes op de i voor wat betreft onze wijnreisgids. Gelukkig hebben we daar ontzettend veel hulp bij gekregen van Arianne Wennekes, die onze hele gids heeft geredigeerd. Wij zijn haar zo dankbaar dat zij dit heeft willen doen!

In maart stelde ik ook onze groepswijnreis naar de Elzas samen en werd deze gelanceerd! Het was natuurlijk een bijzondere tijd om zo’n wijnreis te lanceren, maar er wordt heel leuk op gereageerd. Er zijn al een aantal boekingen! Uiteraard hopen wij dat er nog een paar boekingen bij komen, zodat wij eind september/begin oktober ook echt met een leuk – klein – groepje die kant op kunnen gaan.

April

Ook april stond voornamelijk in het teken van herschrijven, het beoordelen van drukproeven voor de wijnreisgids en alle andere zaken die bij het uitgeven van een boek komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een ISBN en het vaststellen van de prijs. Super leuk om te doen, maar allemaal ook heel spannend. De uiteindelijke vormgeving bepaalt natuurlijk hoe de gids eruit komt te zien en dat vond ik wel een ding! Achteraf ben ik zo ontzettend blij met hoe de gids geworden is en kan ik mij niet voorstellen dat wij nog een andere vormgeving hebben overwogen 😉 Daarnaast ben ik in april gesprekken aangegaan met mijn collega over een eventuele overname van een deel van mijn reisbureau. De uitkomst hiervan werd een maandje later duidelijk 😉

Ook stond ik in april met een artikel over de online wijnreizen op nu.nl. Ook daar heb ik ontzettend veel leuke reacties op gehad! Ik ben in april ook al begonnen met het uitwerken van de 2e online wijnreis naar Veneto.

Trots op onze wijnreisgids!

Mei

De maand waarin onze wijnreisgids uitkwam! Ons eigen boek, echt in onze handen! En wat ben ik er ontzettend trots op dat wij dit samen geflikt hebben! Inmiddels hebben wij al meerdere reviews mogen ontvangen. En wat ik vooral ontzettend mooi vind om te zien is dat wat wij met de gids voor ogen hadden, dat dit ook precies zo overkomt. Het enthousiasme over de regio, de laagdrempelige manier van informatie geven en de mix van informatie over wijn, wijnhuizen, interviews met wijnboeren en het stukje over de regio. De geschiedenis, de algemene informatie, maar ook de bezienswaardigheden.

Deze maand heb ik uiteindelijk dus een groot deel van mijn reisbureau overgedragen aan mijn collega Mareen. Ik voelde dat ik de ‘gewone’ vakantiereizen niet meer aan wilde bieden, maar dat ik mij helemaal wilde gaan focussen op Wijn&Reizen. En heel eerlijk: 2 maanden later voelt dat nog steeds zo goed! Ik heb nog geen moment spijt gehad van deze keuze.

Ook werd ik in mei geïnterviewd door TravelPro over mijn specialisatie in wijnreizen, de online wijnreis en de wijnreisgids. Ook dit vind ik echt een super mooi interview geworden!

Juni

Afgelopen maand zou de maand worden waarin ik naar een wijnbeurs in Spanje zou gaan. Helaas moest mijn dochter een paar dagen voor mijn vertrek in quarantaine en mocht ik daardoor uiteindelijk ook niet weg. Ik heb een aantal gesprekken online kunnen doen, dat was wel heel fijn. Ook heb ik samen met Annet een leuk cadeaupakket bedacht, hebben wij samen de online wijnreis naar Veneto opgenomen en heb ik deze online wijnreis ook opgenomen in de webshop. Afgelopen dinsdag zijn de eerste online wijnreizen naar Veneto al verzonden! Ik ben zo benieuwd wat men van deze online wijnreis vindt..! Het blijft toch altijd weer spannend om iets nieuws te lanceren vind ik 🙂

De online wijnreis naar Veneto opnemen bij Annet, De Dom úw topslijter.

En dat was het eerste half jaar van 2021…

Zoals ik al zei, wauw… Wat is er bizar veel gebeurd in de eerste 6 maanden van 2021. Ik zeg altijd maar zo: ik ben niet zo goed in stilzitten. Dat zou ik wat vaker mogen doen 😉 Maar als ik terugkijk op afgelopen half jaar ben ik gewoon zo trots dat ik zoveel neer heb kunnen zetten. Dat ik mensen meer informatie heb kunnen geven over mooie wijngebieden en dat ik ze kennis heb kunnen laten maken met heerlijke wijnen… Ik vind het geweldig dat ik iedereen op een laagdrempelige manier kennis kan laten maken met de gebieden waar de wijnen vandaan komen. Want het is natuurlijk super lekker om op zijn tijd een wijntje te drinken (wie vindt dat niet?). Maar hoe mooi is het als je ook het verhaal achter de wijn te horen krijgt? Als je meekrijgt met hoeveel passie de wijnboeren hebben gewerkt om deze heerlijke wijn in jouw glas te krijgen?

En dit is pas het begin, want ik heb nog zoveel leuke ideeën op mijn lijstje staan. Het komt, maar stapje voor stapje 🙂 Vanaf nu hoop ik in ieder geval weer wat vaker te gaan bloggen. Hierin wil ik jullie meenemen naar de verschillende wijngebieden, maar ik wil ook nog meer wijnboeren gaan interviewen. Dus heb jij connecties met wijnhuizen, waarvan jij denkt: die moeten zeker geïnterviewd worden voor op de website, please let me know! 🙂

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Iets ten zuiden van Dieren vind je Domein Hof te Dieren, wijngaard. Een plek waar passie en vakmanschap samenkomen, dat merk je meteen wanneer Youp Cretier begint te vertellen over zijn wijngaard. Net ten oosten van de Veluwe biedt deze wijngaard een heerlijke plek...

Korting in de webshop en wandelen voor de Hersenstichting!

Korting in de webshop en wandelen voor de Hersenstichting!

Hoppa, ik val maar meteen met de deur in huis: de komende weken is er veel korting in de webshop! Waarom dat is, leg ik vandaag uit 🙂 De Focus Club Als je mij al wat langer volgt, wellicht ook op Facebook en/of Instagram, dan weet je misschien dat ik al bijna drie...

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Wijn is echt niet alleen maar goed als het uit Frankrijk of Italië komt… In Nederland hebben wij namelijk ook mooie wijngaarden en geweldige wijnhuizen waar heerlijke wijn gemaakt wordt! Vorig jaar zijn we met een bus naar Hof van Twente geweest. Er waren meerdere...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.