Wijnreisgids Wijn & Reizen Elzas
27 mei 2021

Wijnreisgids Wijn & Reizen Elzas 

Jullie hebben het vast al voorbij zien komen… Onze wijnreisgids is uit! Van het hebben van een idee in de zomer van 2020, naar het hebben van een hele mooie wijnreisgids in onze handen in mei 2021. En de gids is nog mooier geworden dan ik van tevoren had gedacht. Renée van Drukkerij De Kroon heeft het zo mooi vormgegeven! 

Wat waren de afgelopen weken intens. Ups, downs, nog veel meer ups… Nog eens lezen, nog een keer aanpassen… Emoties all over the place, maar wat ben ik ontzettend trots op ons en op onze wijnreisgids! Inmiddels zijn er al meer dan 100 gidsen bij hun nieuwe eigenaar en daar komen elke dag weer nieuwe bestellingen bij. Ook vandaag heb ik weer pakketjes mogen versturen.

Reviews

En de reacties op de wijnreisgids zijn zo ontzettend mooi, ik word er een beetje verlegen van… Ik ga er een paar met jullie delen: 

Wat is jullie gids leuk geworden! Ik heb hem afgelopen week ontvangen en ben gelijk gaan bladeren. Leuke opzet en afwisselend ook met de weetjes, tips en interviews. We hebben met vrienden al langer het idee om een wijnreis te maken, dit is een hele goede inspiratiebron! 

En deze review, ik vind het zo bijzonder dat iemand de tijd neemt om zo’n mooie en lange review te schrijven: 

Ik heb het boek goed ontvangen en ook net uitgelezen. Dat komt denk ik door de korte paragrafen. Heel prettig, las lekker weg. Leuk dat jullie ook iets over jezelf vertelde. Heel fijn die weetjes en tips. Echt een heel informatieve gids en tegelijk compact. Er is een moment tijdens het lezen geweest dat ik echt weer zin had om te gaan reizen en dat het boek me ook een beetje het gevoel gaf dat ik de reis al begonnen ben.  

Mbt wijninformatie: leuk idee om de wijnboeren te interviewen, dat geeft een kijkje in hun wereld. Vooral de wijnboeren die toelichting gaven op waarom ze een bepaalde druif als favoriet hadden vond ik super interessant, in sommige gevallen was dat niet aangegeven en was het nietszeggend voor me. Voor de rest, echt heel informatief zodat bij bezoek aan de regio en de genoemde wijngaarden, door het vergelijken van interviews onderling ik me een beter beeld en vragen kan formuleren. En de toeristische informatie is ook lekker duidelijk en compact. Complimenten aan jullie beide. 

Wauw, ik word hier echt zo ontzettend blij van. Dit is namelijk precies waarom wij deze wijnreisgids hebben geschreven. Je leert tijdens het lezen meer over de Elzas, maar je hebt ook echt even het idee dat je er al bent. En de interviews met de wijnboeren zijn zo bijzonder, omdat zij echt een kijkje in hun wereld geven. Waarom doen zij wat zij doen? En wat is er zo mooi aan hun beroep? Ik zal de volgende keer nog wat meer doorvragen bij de wijnboeren 😉  Dit is wel precies waarom ik mij vorig jaar ben gaan specialiseren in wijngebieden. Wijngebieden hebben gewoon iets magisch. En dat wil ik overbrengen!

Feestdeal

Omdat ik zo ontzettend blij en trots ben, heb ik nu een superleuke actie opgezet. Wil je echt meer leren over de Elzas? Ik heb samen met Annet van De Dom úw topslijter een online wijnreis gemaakt. Door middel van de Feestdeal kun je online op wijnreis en ontvang je ook direct de wijnreisgids. Voor een Elzasser ervaring vanuit huis! Heb je de wijnreisgids al besteld maar wil je toch ook de online wijnreis nog doen? Stuur mij dan even een berichtje, dan geef ik je een kortingscode voor de online wijnreis 🙂  En straks, als het weer kan… Dan gaan we gewoon écht op wijnreis! 

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Iets ten zuiden van Dieren vind je Domein Hof te Dieren, wijngaard. Een plek waar passie en vakmanschap samenkomen, dat merk je meteen wanneer Youp Cretier begint te vertellen over zijn wijngaard. Net ten oosten van de Veluwe biedt deze wijngaard een heerlijke plek...

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Wijn is echt niet alleen maar goed als het uit Frankrijk of Italië komt… In Nederland hebben wij namelijk ook mooie wijngaarden en geweldige wijnhuizen waar heerlijke wijn gemaakt wordt! Vorig jaar zijn we met een bus naar Hof van Twente geweest. Er waren meerdere...

Interview met… Ilse Visscher van wijngaard Hof van Twente

Interview met… Ilse Visscher van wijngaard Hof van Twente

Het is alweer even geleden, maar op zaterdag 24 september 2022 zijn we met een supergezellige groep met de bus naar Wijngaard Hof van Twente geweest. Wat begon als 'een leuk idee', werd een supergezellige en inspirerende miniwijnreis naar het altijd mooie en gezellige...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.