Tijd voor elkaar
1 oktober 2020

Waarom vinden mensen het zo fijn om op vakantie te gaan? Als ik voor mijzelf mag spreken: ik vind het heerlijk dat ik op vakantie niets hoef. Dat het huishouden niet op mij wacht, dat ik de kinderen niet om half 9 helemaal klaar op school/bij de opvang hoef af te leveren… Leven met de dag en tijd voor elkaar, daar geniet ik van.

Het leven is al druk genoeg, we “moeten” van alles. Werken, huishouden, kinderen op tijd op school, clubjes, hobby’s, vrienden… We hebben allemaal maar 24 uur in een dag. Als je alles wilt doen wat er “op je lijstje staat”, dan kun je volgens mij zo 48 uur per dag vullen.

“Telefoondetox”

Afgelopen weekend heb ik mijzelf op “telefoondetox” gezet. Ik heb vrijdagavond om 20u mijn telefoon ingeleverd bij mijn man. Deze kreeg ik zondagavond om 20u weer terug (dat werd uiteindelijk 21:30u, omdat ik om 19:45u nog bedacht een wandeling te gaan maken met een vriendin). De schade: Ik had ongeveer 1700 ongelezen appjes. Ja, je leest het goed, 1700… In slechts 48 (49,5) uur! Hoe dan?! In 1 van de groepsapps was zoveel gekletst dat ik 1119 appjes had gemist. Of nouja, gemist… Toen ik de “samenvatting” kreeg heb ik helemaal besloten om niet terug te lezen 😉

De tijd die ik anders aan deze appjes (en aan mijn telefoon) had besteed, heb ik nu besteed aan mijn gezin en aan vrienden. We hebben lekker gefietst, we zijn op een – coronaproof – verjaardag geweest en we hebben eindelijk eens de voorraadkast opgeruimd. Dit weekend hadden we echt tijd voor elkaar (en ook wel een beetje aan het huishouden, ik was nou eenmaal niet op vakantie 😉 ).

Tijd voor elkaar

Tijd voor elkaar, dat is ook mijn missie met de wijnreizen die ik nu aan het ontwikkelen ben. Samen op reis, goede gesprekken, genieten van het leven. Het leven wat al zo kort en kostbaar is, dat heb ik in de afgelopen jaren meerdere keren van dichtbij meegemaakt. Hoe gaaf is het om tijdens de wijnreizen de verhalen te horen van de wijnboeren die zoveel passie hebben voor hun werk? En die hier ook met heel veel passie over willen en kunnen vertellen. Genieten van het mooie landschap, de prachtige vergezichten. Tijd om echt met elkaar te praten en van elkaar te leren. En eigenlijk zouden we dat niet alleen op vakantie moeten doen. Want hoe mooi is het als je dagelijks écht naar elkaar kijkt en naar elkaar luistert?

Al jaren hebben mijn man en ik een mediavrije woensdagavond, onze “datenight”. Deze vullen we in op de manier die wij op dat moment nodig achten; praten, een spelletje doen, puzzelen. Net waar wij behoefte aan hebben, maar wel zonder telefoon en televisie. Veel van onze naasten weten dat inmiddels ook. Plannen ze iets op woensdagavond? Dan zijn wij er sowieso niet bij (mits het écht nodig is, maar dan wordt de mediavrije avond binnen diezelfde week verplaatst). Ideaal, maar ook heel erg nodig in de afgelopen stormachtige jaren.

Het leven is niet altijd mooi, maar zelfs in de donkere dagen zijn er dingen om dankbaar voor te zijn. Het zonnetje dat schijnt, de herfstkleuren die je nu weer overal ziet… Je hoeft alleen maar om je heen te kijken (en dus niet continu op je telefoon).

Ik ben wel benieuwd: heb jij ook bewust een mediavrije avond thuis? Maken jullie ook bewust tijd voor elkaar vrij? Ik heb in ieder geval besloten om niet alleen op woensdag mijn mediavrije avond vol te houden, maar ook om in het weekend mijn telefoon lekker boven te laten liggen.

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Iets ten zuiden van Dieren vind je Domein Hof te Dieren, wijngaard. Een plek waar passie en vakmanschap samenkomen, dat merk je meteen wanneer Youp Cretier begint te vertellen over zijn wijngaard. Net ten oosten van de Veluwe biedt deze wijngaard een heerlijke plek...

Ondernemen vanuit zielsmissie

Ondernemen vanuit zielsmissie

De afgelopen maanden was het hier stil. Eind april ben ik begonnen met mijn nieuwe freelanceklus bij Bookabus en dat vergt tijd en energie. Nieuwe dingen leren, ineens weer ‘voor een ander’ aan het werk zijn. Inmiddels ben ik 2 maanden onderweg en kan ik oprecht...

Nieuwe stappen

Nieuwe stappen

Op mijn social media heb ik afgelopen weken mijn nieuwe stappen gedeeld, maar ik zag dat ik dat hier nog niet gedaan heb. Hierbij dus een korte update van de nieuwe stappen die ik (zelf, maar ook binnen mijn bedrijf) in de afgelopen tijd heb gezet! Personal Touch...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.