Wat is een online wijnreis? + nog 5 andere veelgestelde vragen
26 oktober 2021

Misschien heb je er al heel veel over gelezen, misschien heb je zelfs al een online wijnreis gedaan… Maar misschien heb je ook geen idee wat een online wijnreis is. Vandaag vertel ik je er wat meer over! En aan het einde van m’n blog staat nog een leuke kortingscode voor de online wijnreis, die je alleen deze week nog kunt gebruiken!

De online wijnreis is ‘geboren’ in de lockdown-tijd. Ik wilde heel graag mooie wijngebieden laten zien, maar we mochten helaas niet echt op reis. Ik bedacht de online wijnreis om mensen tóch op reis te laten gaan naar een wijngebied, al is het thuis vanaf de bank. Je krijgt meer informatie over het wijngebied, je drinkt de wijn die er vandaan komt… Een super leuke ervaring!

Ook nu we wel weer wat meer kunnen, blijft de online wijnreis een hele leuke activiteit om te doen. Uiteraard is écht op wijnreis gaan nog veel leuker, maar we hebben helaas geen 12 maanden per jaar vakantie 😉 Inmiddels vind ik het zo ontzettend leuk om op deze manier meer te kunnen vertellen over de wijngebieden, dat de online wijnreis gewoon lekker blijft bestaan. Zelfs nu we wel weer mogen reizen 🙂 Het is een super leuke en laagdrempelige manier om meer te weten te komen over een wijngebied. Gewoon omdat je zin hebt in een uniek avondje uit (maar dan thuis), of als voorbereiding op jouw echte wijnreis!

Crémant d’Alsace – online wijnreis Elzas

5 veelgestelde vragen over de online wijnreis

Aangezien het concept van een online wijnreis nog niet heel bekend is, wil ik hier wat vragen beantwoorden die ik krijg. Mocht jij nog een andere vraag hebben, stel deze gerust! En mocht je graag een online wijnreis naar een ander wijngebied willen maken, dan hoor ik het ook graag. Als ik genoeg animo heb voor nieuwe gebieden, dan ga ik weer aan de slag 😉

Is een online wijnreis hetzelfde als een online wijnproeverij?
Nee, een online wijnreis is niet helemaal hetzelfde als een wijnproeverij. Je gaat ook wijn proeven, maar de intentie van de online wijnreis is dat je vanuit huis ‘op reis’ gaat naar het wijngebied. Je krijgt dus meer informatie over het wijngebied waar de online wijnreis heen gaat. Door middel van filmpjes krijg je een mooie indruk van het gebied: algemene informatie, mooie steden/dorpen en leuke excursies. Daarnaast krijg je dus ook wijnen te proeven die uit dit gebied komen. Er wordt meer over het wijnhuis verteld, maar ook over de wijn zelf. Zo krijg je dus een hele mooie en complete indruk van het wijngebied en de wijnen die er vandaan komen.

Is de online wijnreis op een specifieke datum/tijd?
Nee. Je kunt de online wijnreis op een datum en tijd doen die voor jou goed uitkomt. Na de bestelling krijg je een pakket thuisgestuurd met alle informatie + de instructies voor het ‘inchecken’. Via een speciale pagina kun je ‘inchecken’ voor jouw online wijnreis. Hier staan alle filmpjes op: over het gebied, over de wijnhuizen en over de wijn. Deze kun je op jouw eigen tempo bekijken. Dit kan elke dag, op ieder moment van de dag. Wij zijn dus niet live aanwezig bij de online wijnreis.

Hoe lang ben ik ongeveer bezig met de online wijnreis?
Wanneer je alle filmpjes kijkt, alle wijnen proeft en je bevindingen noteert op de wijnproefformulieren, dan ben je alles bij elkaar ongeveer 1,5-2 uur bezig met de online wijnreis.

Ik wil niet 3 wijnen op 1 avond proeven, is dat erg?
Nee hoor, je kunt de online wijnreis ook over meerdere dagen uitspreiden. Je logt opnieuw in met jouw inloggegevens en gaat verder waar je gebleven was 🙂 Wil je de wijnen wel allemaal achter elkaar proeven, maar wil je de flessen wijn daarna nog een paar dagen langer bewaren? Dan kun je bij de online wijnreis naar de Elzas ook de VacuVin bestellen. Dit is een vacuümpompje om de wijn vacuüm weg te kunnen zetten (let op: niet mogelijk bij een Crémant of Prosecco!). Normaal is de VacuVin € 14,95, maar wanneer je de online wijnreis Deluxe (ook mogelijk bij de online wijnreis Veneto) bestelt betaal je slechts € 10,-!

Wat als ik na de online wijnreis nog vragen heb over het gebied of over de wijn?
Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je altijd een mail sturen. Ik beantwoord heel graag de vragen die je nog hebt.

De online wijnreis is dus een super leuke activiteit om samen met je partner of met vrienden/familie te doen. Naast dat je heerlijke wijnen proeft, leer je ook nog meer over de wijn én over het wijngebied. Net alsof je eventjes op reis bent, gewoon vanuit huis.

Staat jouw vraag er niet bij, maar heb je wel een vraag? Laat het mij weten, dan beantwoord ik ze graag.

Wijnen online wijnreis Veneto

Alleen deze week nog korting!

Alleen deze week, tot en met 31 oktober 2021, krijg je nog € 5,- op élke online wijnreis die je bestelt! Voer bij de bestelling de kortingscode ‘hoerakantoor’ in, dan gaat de € 5,- (per online wijnreis) er direct vanaf. Lukt het niet? Stuur mij even een berichtje 🙂

Mijn naam is Laura Westerbrink en al van jongs af aan is reizen mijn passie. Al tijdens de middelbare school wist ik dat ik ‘iets in de reisbranche’ wilde doen. In 2016 kwam Personal Touch Travel op mijn pad en heb ik een aantal jaar met heel veel enthousiasme vele reizen samengesteld. In maart 2019 mocht ik op studiereis naar Zuid-Afrika. Daar ging het vlammetje branden: ik zou mij gaan specialiseren in wijngebieden en wijnreizen!
Wijngebieden hebben iets magisch en dat wil ik jou ook laten proeven!

Lees meer

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Ontdek de grootste ommuurde wijngaard van Nederland

Iets ten zuiden van Dieren vind je Domein Hof te Dieren, wijngaard. Een plek waar passie en vakmanschap samenkomen, dat merk je meteen wanneer Youp Cretier begint te vertellen over zijn wijngaard. Net ten oosten van de Veluwe biedt deze wijngaard een heerlijke plek...

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Domein Hof te Dieren, wijngaard

Wijn is echt niet alleen maar goed als het uit Frankrijk of Italië komt… In Nederland hebben wij namelijk ook mooie wijngaarden en geweldige wijnhuizen waar heerlijke wijn gemaakt wordt! Vorig jaar zijn we met een bus naar Hof van Twente geweest. Er waren meerdere...

Interview met… Ilse Visscher van wijngaard Hof van Twente

Interview met… Ilse Visscher van wijngaard Hof van Twente

Het is alweer even geleden, maar op zaterdag 24 september 2022 zijn we met een supergezellige groep met de bus naar Wijngaard Hof van Twente geweest. Wat begon als 'een leuk idee', werd een supergezellige en inspirerende miniwijnreis naar het altijd mooie en gezellige...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.